Bibimbap med tofu og æg
Sådan gør du
Kog risene
Skær tofuen i tern.
Skær chili tynde ringe.
Hak hvidløget fint.
Skær forårsløgene tynde ringe.
Skær grøntsagerne ud og hold dem adskilt, da de skal steges hver for sig:
- Skær gulerødder og squash i tynde stave.
- Skær pak choy i smalle både.
- Del østershattene i mindre stykker.
Steg tofuen sprød og gylden.
Steg forårsløg og hakket hvidløg klare og møre.
Steg gulerødder, squash, pak choy og østershatte hver for sig og krydr med salt og peber.
Steg æggene til spejlæg.
Dressing
Hak chili og hvidløg fint, og rør med tamari og sesamolie.
Servering:
Fordel de kogte ris i skåle, og tofu og de stegte grøntsager i små bunker hver for sig oven på risene. Dryp dressingen over, og top med spejlæg og chili.
Servér evt. kimchi og chilisauce til bibimbap.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1000g
brune jasminris eller andre brune ris
- 500g
sojamarineret tofu
- 25g
rød chili - juster efter styrke
- 10g
hvidløg
- 300g
forårsløg
- 625g
gulerødder
- 625g
squash
- 625g
pak choy eller kål
- 500g
østershatte eller andre svampe
olie eller kokosolie til stegning
salt og peber
- 10stk
æg
Dressing - 25g
chili - juster efter styrke
- 5g
hvidløg
- 250ml
tamari eller soyasauce
- 30ml
ristet sesamolie