Bearnaise fra køkkenhaven
Sådan gør du
Kog pastinak, løg, hvidløg og linser i en mængde vand, der kun lige dækker grønsagerne.
Kog i ca. 10-15 minutter, til pastinakken er mør.
Hæld vandet fra, og gem til senere.
Damp grønsagerne grundigt fri for væske.
Blend grønsagerne til en glat pure.
Tilsæt salt, citron, eddike, peber og gurkemeje.
Tilsæt olien, mens pureen blendes.
Tilsæt kogevand, til sovsen har ønsket konsistens
Tilsæt estragon og evt. mere salt og friskkværnet peber.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
pastinak, groft skåret
- 100g
løg, groft skåret
- 12g
hvidløg
- 100g
røde linser
vand til kogning
- 8g
salt
- 10g
citronsaft
- 30g
æblecidereddike
- 2g
friskkværnet peber
- 2g
gurkemeje
- 80g
rapsolie med smørsmag
- 100ml
kogevand (eller lidt mere)
- 10g
frisk estragon, finthakket
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 292 kj | |
Protein | 2,999 g | 17 E% |
Kulhydrat | 11,89 g | 69 E% |
Fedt | 0,499 g | 6 E% |
* E% = Energiprocentfordeling