Bearnaise fra køkkenhaven

Sådan gør du
- Kog pastinak, løg, hvidløg og linser i en mængde vand, der kun lige dækker grønsagerne.
- Kog i ca. 10-15 minutter, til pastinakken er mør.
- Hæld vandet fra, og gem til senere.
- Damp grønsagerne grundigt fri for væske.
- Blend grønsagerne til en glat pure.
- Tilsæt salt, citron, eddike, peber og gurkemeje.
- Tilsæt olien, mens pureen blendes.
- Tilsæt kogevand, til sovsen har ønsket konsistens
- Tilsæt estragon og evt. mere salt og friskkværnet peber.
Ingredienser
500 g pastinak, groft skåret
100 g løg, groft skåret
12 g hvidløg
100 g røde linser
vand til kogning
8 g salt
10 g citronsaft
30 g æblecidereddike
2 g friskkværnet peber
2 g gurkemeje
80 g rapsolie med smørsmag
100 ml kogevand (eller lidt mere)
10 g frisk estragon, finthakket
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 292 kj | |
Protein | 2,999 g | 17 E% |
Kulhydrat | 11,89 g | 69 E% |
Fedt | 0,499 g | 6 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.