Baked beans og fladbrød med æg, tomat og svampe

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Baked beans

  1. Hak løg og hvidløg og sautér dem omhyggeligt i olie, til de er klare - ca. 10-15 min.
  2. Tilsæt tomatpuré, farin, laurbærblade, bouillon og bønner, og lad saucen simre i 30 min.
  3. Tilsæt paprika, røget paprika, eddike, engelsk sauce, salt og peber.
  4. Kog godt igennem og justér evt. smagen med mere af smagsgiverne.

Fladbrød med æg, tomat og svampe

  1. Skær svampe i skiver.
  2. Pluk timian og hak den groft.
  3. Rist svampene gyldenbrune i olie, og krydr med salt, peber og hakket timian.
  4. Skær tomater i skiver eller tern.
  5. Bred fladbrødene ud på bageplader.
  6. Fordel svampe og tomater på fladbrødene, men efterlad et lille hulrum på midten.
  7. Slå et æg ud i hulrummet på midten af hvert brød.
  8. Bag brødene i ovnen ved 180°C i 7-8 min., eller til æggene akkurat har sat sig.
  9. Servér baked beans med fladbrød og evt. en frisk salat.

Tip

Servér evt. baked beans som morgenmad eller brunch, servér sammen med spejlæg eller æg en cocotte.

Eller lav en ren plantebaseret udgave med blød tofu (silketofu). Skær tofu i tern og varm dem forsigtigt i en sautérgryde med lidt vand i bunden. Eller læg dem direkte oven på de varme baked beans, og lad dem varme uden at røre rundt.

Udskriv opskrift

Baked beans

500 g løg
5 g hvidløg
olivenolie
175 g tomatpuré
50 g brun farin
3 stk laurbærblade
750 ml grøntsagsbouillon
1.3 kg kogte bønner*
5 g paprika
5 g røget paprika
30 ml engelsk sauce
60 ml æbleeddike
salt og peber

Fladbrød med æg, tomat og svampe

500 g champignon eller porto bello
1 kg tomater
20 g frisk timian eller 1/4 del tørret
olivenolie
10 stk fladbrød, fx pitabrød (diameter ca. 15 cm)
10 stk æg
salt og peber

Tilbehør

grøn salat eller kålsalat

*Brug gerne en blanding af hestebønner, hvide bønner, kidneybønner og/eller sorte bønner.

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.