Baked beans og fladbrød med æg, tomat og svampe
Sådan gør du
Baked beans
Hak løg og hvidløg og sautér dem omhyggeligt i olie, til de er klare – ca. 10-15 min.
Tilsæt tomatpuré, farin, laurbærblade, bouillon og bønner, og lad saucen simre i 30 min.
Tilsæt paprika, røget paprika, eddike, engelsk sauce, salt og peber.
Kog godt igennem og justér evt. smagen med mere af smagsgiverne.
Fladbrød med æg, tomat og svampe
Skær svampe i skiver.
Pluk timian og hak den groft.
Rist svampene gyldenbrune i olie, og krydr med salt, peber og hakket timian.
Skær tomater i skiver eller tern.
Bred fladbrødene ud på bageplader.
Fordel svampe og tomater på fladbrødene, men efterlad et lille hulrum på midten.
Slå et æg ud i hulrummet på midten af hvert brød.
Bag brødene i ovnen ved 180°C i 7-8 min., eller til æggene akkurat har sat sig.
Servér baked beans med fladbrød og evt. en frisk salat.
Tip
Servér evt. baked beans som morgenmad eller brunch, servér sammen med spejlæg eller æg en cocotte. Eller lav en ren plantebaseret udgave med blød tofu (silketofu). Skær tofu i tern og varm dem forsigtigt i en sautérgryde med lidt vand i bunden. Eller læg dem direkte oven på de varme baked beans, og lad dem varme uden at røre rundt.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Baked beans
- 500g
løg
- 5g
hvidløg
olivenolie
- 175g
tomatpuré
- 50g
brun farin
- 3stk
laurbærblade
- 750ml
grøntsagsbouillon
- 1250g
kogte bønner*
- 5g
paprika
- 5g
røget paprika
- 30ml
engelsk sauce
- 60ml
æbleeddike
salt og peber
Fladbrød med æg, tomat og svampe- 500g
champignon eller porto bello
- 1000g
tomater
- 20g
frisk timian eller 1/4 del tørret
olivenolie
- 10stk
fladbrød, fx pitabrød
(diameter ca. 15 cm)
- 10stk
æg
salt og peber
Tilbehørgrøn salat eller kålsalat
*Brug gerne en blanding af hestebønner, hvide bønner, kidneybønner og/eller sorte bønner.