Baked beans og fladbrød med æg, tomat og svampe

Sådan gør du
Baked beans
- Hak løg og hvidløg og sautér dem omhyggeligt i olie, til de er klare - ca. 10-15 min.
- Tilsæt tomatpuré, farin, laurbærblade, bouillon og bønner, og lad saucen simre i 30 min.
- Tilsæt paprika, røget paprika, eddike, engelsk sauce, salt og peber.
- Kog godt igennem og justér evt. smagen med mere af smagsgiverne.
Fladbrød med æg, tomat og svampe
- Skær svampe i skiver.
- Pluk timian og hak den groft.
- Rist svampene gyldenbrune i olie, og krydr med salt, peber og hakket timian.
- Skær tomater i skiver eller tern.
- Bred fladbrødene ud på bageplader.
- Fordel svampe og tomater på fladbrødene, men efterlad et lille hulrum på midten.
- Slå et æg ud i hulrummet på midten af hvert brød.
- Bag brødene i ovnen ved 180°C i 7-8 min., eller til æggene akkurat har sat sig.
- Servér baked beans med fladbrød og evt. en frisk salat.
Baked beans
500 g løg
5 g hvidløg
olivenolie
175 g tomatpuré
50 g brun farin
3 stk laurbærblade
750 ml grøntsagsbouillon
1.3 kg kogte bønner*
5 g paprika
5 g røget paprika
30 ml engelsk sauce
60 ml æbleeddike
salt og peber
Fladbrød med æg, tomat og svampe
500 g champignon eller porto bello
1 kg tomater
20 g frisk timian eller 1/4 del tørret
olivenolie
10 stk fladbrød, fx pitabrød (diameter ca. 15 cm)
10 stk æg
salt og peber
Tilbehør
grøn salat eller kålsalat
*Brug gerne en blanding af hestebønner, hvide bønner, kidneybønner og/eller sorte bønner.
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.