Bagte tomater med estragon og bladselleri

Sådan gør du

Kom tomater i en gastro med salt, peber, timian, eddike og olie.

Dæk dem til, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, så tomaterne kun lige revner let og begynder at safte. Lad tomaterne afkøle på bordet.

Bland forsigtigt tomaterne med forårsløg, selleri og estragon.

Smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.bunke halve tomater

Drys med friskkværnet peber.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 1000g

    små cherrytomater

  • 4g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 4g

    timian

  • 30g

    æbleeddike

  • 30g

    olivenolie

  • 100g

    forårsløg, fintsnittet 0,3 cm

  • 200g

    bladselleri, fintsnittet 0,3 cm

  • 7g

    estragon, finthakket

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 201 kj
Protein 1,101 g 9 E%
Kulhydrat 4,417 g 37 E%
Fedt 2,568 g 47 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori