Bagte tomater med estragon og bladselleri
Sådan gør du
Kom tomater i en gastro med salt, peber, timian, eddike og olie.
Dæk dem til, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, så tomaterne kun lige revner let og begynder at safte. Lad tomaterne afkøle på bordet.
Bland forsigtigt tomaterne med forårsløg, selleri og estragon.
Smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.
Drys med friskkværnet peber.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1000g
små cherrytomater
- 4g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 4g
timian
- 30g
æbleeddike
- 30g
olivenolie
- 100g
forårsløg, fintsnittet 0,3 cm
- 200g
bladselleri, fintsnittet 0,3 cm
- 7g
estragon, finthakket
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 201 kj | |
Protein | 1,101 g | 9 E% |
Kulhydrat | 4,417 g | 37 E% |
Fedt | 2,568 g | 47 E% |
* E% = Energiprocentfordeling