Bagte tomater med estragon og bladselleri

Sådan gør du
- Kom tomater i en gastro med salt, peber, timian, eddike og olie.
- Dæk dem til, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, så tomaterne kun lige revner let og begynder at safte. Lad tomaterne afkøle på bordet.
- Bland forsigtigt tomaterne med forårsløg, selleri og estragon.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.
- Drys med friskkværnet peber.
Ingredienser
1 kg små cherrytomater
4 g salt
1 g friskkværnet peber
4 g timian
30 g æbleeddike
30 g olivenolie
100 g forårsløg, fintsnittet 0,3 cm
200 g bladselleri, fintsnittet 0,3 cm
7 g estragon, finthakket
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 201 kj | |
Protein | 1,101 g | 9 E% |
Kulhydrat | 4,417 g | 37 E% |
Fedt | 2,568 g | 47 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.