Bagte auberginer med limabønner, kærnemælksfløde og ribs

Sådan gør du

Aubergineraubergine

Anbring auberginerne på en bageplade.

Pensl med olivenolien, og drys med oregano, salt og peber.

Bag i ovnen ca. 20-30 min ved 160 grader, indtil auberginerne er møre og lysebrune.

Afkøl auberginerne til stuetemperatur.

Limabønner

Hak limabønnerne groft med en stor kniv.

Bland limabønnerne med eddike, persille, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Kærnemælksfløde

Rør yoghurt glat, og vend med honning, kærnemælk, hvidløg, salt og peber.

Servering

Anret limabønnerne i bunden af et stort fad.

Placer auberginerne på bønnerne.

Dryp dressingen over auberginerne, og pynt med friske ribs og et drys spidskommen.

Ingredients for10portionsportionportions:

    Auberginer
  • 2000g

    auberginer delt på langs i 4 kvarte

  • (min. 1/4 aubergine pr person)

  • 40g

    olivenolie

  • 20g

    frisk oregano

  • 8g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Limabønneblanding
  • 500g

    limabønner, kogt

  • 20g

    æbleeddike

  • 80g

    persille bredbladet, grofthakket

  • 30g

    olivenolie

  • 4g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Kærnemælksfløde
  • 200g

    kærnemælk

  • 300g

    yoghurt 10%

  • 20g

    akaciehonning

  • 5g

    hvidløg, finthakket

  • 6g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Topping
  • 200g

    friske, rensede ribs

  • 7g

    spidskommen

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 290 kj
Protein 2,484 g 15 E%
Kulhydrat 7,817 g 46 E%
Fedt 2,542 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori