Bagte auberginer med limabønner, kærnemælksfløde og ribs

Sådan gør du
Auberginer
- Anbring auberginerne på en bageplade.
- Pensl med olivenolien, og drys med oregano, salt og peber.
- Bag i ovnen ca. 20-30 min ved 160 grader, indtil auberginerne er møre og lysebrune.
- Afkøl auberginerne til stuetemperatur.
Limabønner
- Hak limabønnerne groft med en stor kniv.
- Bland limabønnerne med eddike, persille, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Kærnemælksfløde
- Rør yoghurt glat, og vend med honning, kærnemælk, hvidløg, salt og peber.
Servering
- Anret limabønnerne i bunden af et stort fad.
- Placer auberginerne på bønnerne.
- Dryp dressingen over auberginerne, og pynt med friske ribs og et drys spidskommen.
Auberginer
2 kg auberginer delt på langs i 4 kvarte
(min. 1/4 aubergine pr person)
40 g olivenolie
20 g frisk oregano
8 g salt
2 g friskkværnet peber
Limabønneblanding
500 g limabønner, kogt
20 g æbleeddike
80 g persille bredbladet, grofthakket
30 g olivenolie
4 g salt
2 g friskkværnet peber
Kærnemælksfløde
200 g kærnemælk
300 g yoghurt 10%
20 g akaciehonning
5 g hvidløg, finthakket
6 g salt
2 g friskkværnet peber
Topping
200 g friske, rensede ribs
7 g spidskommen
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 290 kj | |
Protein | 2,484 g | 15 E% |
Kulhydrat | 7,817 g | 46 E% |
Fedt | 2,542 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.