Bagte auberginer med limabønner, kærnemælksfløde og ribs

auberginer

Sådan gør du

Auberginer

  1. Anbring auberginerne på en bageplade.
  2. Pensl med olivenolien, og drys med oregano, salt og peber.
  3. Bag i ovnen ca. 20-30 min ved 160 grader, indtil auberginerne er møre og lysebrune.
  4. Afkøl auberginerne til stuetemperatur.

Limabønner

  1. Hak limabønnerne groft med en stor kniv.
  2. Bland limabønnerne med eddike, persille, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Kærnemælksfløde

  1. Rør yoghurt glat, og vend med honning, kærnemælk, hvidløg, salt og peber.

Servering

  1. Anret limabønnerne i bunden af et stort fad.
  2. Placer auberginerne på bønnerne.
  3. Dryp dressingen over auberginerne, og pynt med friske ribs og et drys spidskommen.
Udskriv opskrift

Auberginer

2 kg auberginer delt på langs i 4 kvarte
(min. 1/4 aubergine pr person)
40 g olivenolie
20 g frisk oregano
8 g salt
2 g friskkværnet peber

Limabønneblanding

500 g limabønner, kogt
20 g æbleeddike
80 g persille bredbladet, grofthakket
30 g olivenolie
4 g salt
2 g friskkværnet peber

Kærnemælksfløde

200 g kærnemælk
300 g yoghurt 10%
20 g akaciehonning
5 g hvidløg, finthakket
6 g salt
2 g friskkværnet peber

Topping

200 g friske, rensede ribs
7 g spidskommen

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 290 kj
Protein 2,484 g 15 E%
Kulhydrat 7,817 g 46 E%
Fedt 2,542 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.