Bagte auberginer med limabønner, kærnemælksfløde og ribs
Sådan gør du
Auberginer
Anbring auberginerne på en bageplade.
Pensl med olivenolien, og drys med oregano, salt og peber.
Bag i ovnen ca. 20-30 min ved 160 grader, indtil auberginerne er møre og lysebrune.
Afkøl auberginerne til stuetemperatur.
Limabønner
Hak limabønnerne groft med en stor kniv.
Bland limabønnerne med eddike, persille, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Kærnemælksfløde
Rør yoghurt glat, og vend med honning, kærnemælk, hvidløg, salt og peber.
Servering
Anret limabønnerne i bunden af et stort fad.
Placer auberginerne på bønnerne.
Dryp dressingen over auberginerne, og pynt med friske ribs og et drys spidskommen.
Ingredients for10portionsportionportions:
- Auberginer
- 2000g
auberginer delt på langs i 4 kvarte
(min. 1/4 aubergine pr person)
- 40g
olivenolie
- 20g
frisk oregano
- 8g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Limabønneblanding - 500g
limabønner, kogt
- 20g
æbleeddike
- 80g
persille bredbladet, grofthakket
- 30g
olivenolie
- 4g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Kærnemælksfløde - 200g
kærnemælk
- 300g
yoghurt 10%
- 20g
akaciehonning
- 5g
hvidløg, finthakket
- 6g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Topping - 200g
friske, rensede ribs
- 7g
spidskommen
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 290 kj | |
Protein | 2,484 g | 15 E% |
Kulhydrat | 7,817 g | 46 E% |
Fedt | 2,542 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling