Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Sådan gør du
- Kog den røde quinoa i saltet vand med kanel og hvidløg.
- Sigt vandet fra, og lad quinoaen køle af.
- Kom rødbederne i en bradepande, og vend med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber.
- Bland det hele godt, og dæk med låg.
- Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller til rødbederne er møre.
- Lad rødbederne køle af et par minutter, og vend herefter quinoaen med rødbederne, så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden.
- Smag det hele til med salt og peber og evt. lidt ekstra eddike.
Myntefløde
- Pisk fløden og bland den med a38 og masser af hakket mynte, salt og peber.
- Anret salaten på et fad. Dryp med myntefløden og pynt med frisk mynte.
Ingredienser
250 g kogt rød quinoa (250 g kogt svarer til 175 g tørret)
1 stk kanelstang
2 stk fed hvidløg
1 kg skrællede rødbeder i tern 2x2 cm
200 g pillede løg i tynde både
20 g hvidløg, hakket
60 g olivenolie
70 g kirsebæreddike/æbleeddike
Myntefløde
50 g piskefløde
50 g A38
5 g mynteblade, finthakket
3 g salt
1 g friskkværnet peber
Vegansk?
Brug soyafløde i stedet for piskefløde og A38, og retten bliver vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 438 kj | |
Protein | 1,955 g | 8 E% |
Kulhydrat | 11,67 g | 45 E% |
Fedt | 5,168 g | 44 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.