Bagt knoldselleri på bønnecreme med persillepesto og tyttebær

knoldselleri

Sådan gør du

Selleri

  1. Rens knoldsellerien for top og rødder, og skrub den med en grov børste, så skrællen renses helt for jord.
  2. Vend sellerien med olie og salt, og bag i ovnen ved 180-190 grader, til sellerien er mør, men stadig har lidt ”modstand” i midten. Ca. 1 time.
  3. Tildæk sellerien, så skorpen bliver blød og ikke tør.
  4. Afkøl helt. Kan bages flere dage i forvejen

Bønnecreme

  1. Blend bønnerne med salt.
  2. Tilsæt eddike, olie, vand og peber.
  3. Smag til, og juster konsistensen med evt. lidt mere vand.

Servering

  1. Smør bønnecremen ud i bunden af et stort fad.
  2. Skær sellerien i store firkantede stykker, og anret på bønnecremen.
  3. Dryp med persillepesto og top op med ribs.

Se opskrift på persillepesto.

Udskriv opskrift

Knoldselleri

2 kg knoldselleri, renset med skræl
40 g olie
10 g enebærrøget salt, ikke for groft

Bønnecreme

300 g hvide bønner, kogte
3 g salt
5 g æbleeddike
20 g olivenolie
20 g vand
1 g friskkværnet peber

Tyttebær

150 g frosne tyttebær
50 g sukker

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 317 kj
Protein 1,702 g 9 E%
Kulhydrat 8,207 g 44 E%
Fedt 3,256 g 38 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.