Bagt knoldselleri på bønnecreme med persillepesto og tyttebær

Sådan gør du

Selleri

knoldselleri

Rens knoldsellerien for top og rødder, og skrub den med en grov børste, så skrællen renses helt for jord.

Vend sellerien med olie og salt, og bag i ovnen ved 180-190 grader, til sellerien er mør, men stadig har lidt ”modstand” i midten. Ca. 1 time.

Tildæk sellerien, så skorpen bliver blød og ikke tør.

Afkøl helt. Kan bages flere dage i forvejen

Bønnecreme

Blend bønnerne med salt.

Tilsæt eddike, olie, vand og peber.

Smag til, og juster konsistensen med evt. lidt mere vand.

Servering

Smør bønnecremen ud i bunden af et stort fad.

Skær sellerien i store firkantede stykker, og anret på bønnecremen.

Dryp med persillepesto og top op med ribs.

Se opskrift på persillepesto.

Ingredients for10portionsportionportions:

    Knoldselleri
  • 2000g

    knoldselleri, renset med skræl

  • 40g

    olie

  • 10g

    enebærrøget salt, ikke for groft

  • Bønnecreme
  • 300g

    hvide bønner, kogte

  • 3g

    salt

  • 5g

    æbleeddike

  • 20g

    olivenolie

  • 20g

    vand

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Tyttebær
  • 150g

    frosne tyttebær

  • 50g

    sukker

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 317 kj
Protein 1,702 g 9 E%
Kulhydrat 8,207 g 44 E%
Fedt 3,256 g 38 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori