Bagt knoldselleri på bønnecreme med persillepesto og tyttebær
Sådan gør du
Selleri
Rens knoldsellerien for top og rødder, og skrub den med en grov børste, så skrællen renses helt for jord.
Vend sellerien med olie og salt, og bag i ovnen ved 180-190 grader, til sellerien er mør, men stadig har lidt ”modstand” i midten. Ca. 1 time.
Tildæk sellerien, så skorpen bliver blød og ikke tør.
Afkøl helt. Kan bages flere dage i forvejen
Bønnecreme
Blend bønnerne med salt.
Tilsæt eddike, olie, vand og peber.
Smag til, og juster konsistensen med evt. lidt mere vand.
Servering
Smør bønnecremen ud i bunden af et stort fad.
Skær sellerien i store firkantede stykker, og anret på bønnecremen.
Dryp med persillepesto og top op med ribs.
Ingredients for10portionsportionportions:
- Knoldselleri
- 2000g
knoldselleri, renset med skræl
- 40g
olie
- 10g
enebærrøget salt, ikke for groft
Bønnecreme - 300g
hvide bønner, kogte
- 3g
salt
- 5g
æbleeddike
- 20g
olivenolie
- 20g
vand
- 1g
friskkværnet peber
Tyttebær - 150g
frosne tyttebær
- 50g
sukker
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 317 kj | |
Protein | 1,702 g | 9 E% |
Kulhydrat | 8,207 g | 44 E% |
Fedt | 3,256 g | 38 E% |
* E% = Energiprocentfordeling