Bagt kartoffelsalat med pesto af persille og grønne flækærter

bagt kartoffelsalat
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Skær kartoflerne i grove tern, og vend dem med olie, salt og peber.
  2. Bag dem på 200 grader i ca. 15 min.
  3. Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, ærter og hvidløg groft.
  4. Tilsæt olie og vand, mens foodprocessoren kører og blend til en grov pesto.
  5. Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Vend de stegte kartofler med persillepesto.
  8. Anret i skåle eller fade, pynt med urter eller sprødt efter ønske.

Køkkentips

Server den lune kartoffelsalat som selvstændigt tilbehør til fiskefrikadeller eller som sandwichfyld sammen med krydret humus og syltede røde løg.

Udskriv opskrift

Kartofler

6 kg kartofler med skræl
25 g olie
25 g salt
10 g friskkværnet peber

Persillepesto

850 g persille (gerne rester og stilke)
400 g lagret ost
150 g kogte grønne flækærter
10 g hvidløg
125 g olivenolie
125 g vand
15 g salt
5 g friskkværnet peber

Portionsstørrelse:  130 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 457 kj
Protein 3,7 g 14 E%
Kulhydrat 13,3 g 52 E%
Fedt 4,24 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.