Bagt kartoffelsalat med pesto af persille og grønne flækærter
Sådan gør du
Skær kartoflerne i grove tern, og vend dem med olie, salt og peber.
Bag dem på 200 grader i ca. 15 min.
Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, ærter og hvidløg groft.
Tilsæt olie og vand, mens foodprocessoren kører og blend til en grov pesto.
Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.
Smag til med salt og peber.
Vend de stegte kartofler med persillepesto.
Anret i skåle eller fade, pynt med urter eller sprødt efter ønske.
Portionsstørrelse: 130 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 6000g
kartofler med skræl
- 25g
olie
- 25g
salt
- 10g
friskkværnet peber
Persillepesto - 850g
persille (gerne rester og stilke)
- 400g
lagret ost
- 150g
kogte grønne flækærter
- 10g
hvidløg
- 125g
olivenolie
- 125g
vand
- 15g
salt
- 5g
friskkværnet peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 457 kj | |
Protein | 3,7 g | 14 E% |
Kulhydrat | 13,3 g | 52 E% |
Fedt | 4,24 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling