Bagt kartoffelsalat med pesto af persille og grønne flækærter

Kartoffelsalat

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Skær kartoflerne i grove tern, og vend dem med olie, salt og peber.

Bag dem på 200 grader i ca. 15 min.

Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, ærter og hvidløg groft.

Tilsæt olie og vand, mens foodprocessoren kører og blend til en grov pesto.

Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.

Smag til med salt og peber.

Vend de stegte kartofler med persillepesto.

Anret i skåle eller fade, pynt med urter eller sprødt efter ønske.

Portionsstørrelse:  130 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 6000g

    kartofler med skræl

  • 25g

    olie

  • 25g

    salt

  • 10g

    friskkværnet peber

  • Persillepesto
  • 850g

    persille (gerne rester og stilke)

  • 400g

    lagret ost

  • 150g

    kogte grønne flækærter

  • 10g

    hvidløg

  • 125g

    olivenolie

  • 125g

    vand

  • 15g

    salt

  • 5g

    friskkværnet peber

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 457 kj
Protein 3,7 g 14 E%
Kulhydrat 13,3 g 52 E%
Fedt 4,24 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med