Bagt kartoffelsalat med pesto af persille og grønne flækærter

Sådan gør du
- Skær kartoflerne i grove tern, og vend dem med olie, salt og peber.
- Bag dem på 200 grader i ca. 15 min.
- Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, ærter og hvidløg groft.
- Tilsæt olie og vand, mens foodprocessoren kører og blend til en grov pesto.
- Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Vend de stegte kartofler med persillepesto.
- Anret i skåle eller fade, pynt med urter eller sprødt efter ønske.
Kartofler
6 kg kartofler med skræl
25 g olie
25 g salt
10 g friskkværnet peber
Persillepesto
850 g persille (gerne rester og stilke)
400 g lagret ost
150 g kogte grønne flækærter
10 g hvidløg
125 g olivenolie
125 g vand
15 g salt
5 g friskkværnet peber
Portionsstørrelse: 130 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 457 kj | |
Protein | 3,7 g | 14 E% |
Kulhydrat | 13,3 g | 52 E% |
Fedt | 4,24 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.