Bagt græskarsuppe med tomat og gratinerede kartoffeltern

Sådan gør du
- Kom græskar, løg, hvidløg, timian, chili og ingefær i en smurt bradepande (eller på bagepapir).
- Bland med salt, peber og olivenolie.
- Bag grøntsagerne i 20-30 min. ved 200 grader, til de er let brunet og møre.
- Kom alle grøntsagerne i en gryde.
- Tilsæt dåsetomater og bælgfrugtkogevand, og kog suppen i ca 5 minutter.
- Blend til suppen er glat.
- Tilsæt fløde og basilikum.
- Smag til.
Gratinerede kartoffeltern
- Kom kartoflerne på en plade med bagepapir.
- Drys med olie, salt, peber og paprika.
- Drys med ost, og bag ved 180 grader i 5 min., til osten er gylden.
- Server suppen med ostegratinerede kartoffeltern.
3 kg græskar, fx hokkaido i grove tern
1.5 kg løg i halve
100 g hvidløg i skiver
50 g frisk timian
50 g frisk rød chili
100 g frisk ingefær
20 g salt
10 g friskkværnet peber
50 g olivenolie
2.5 kg dåsetomater
3.5 kg kogevand fra bælgfrugter eller grøntbouillon
350 g piskefløde
Gratinerede kartoffeltern
50 g frisk basilikum
1.5 kg kogte kartofler i tern 1x1 cm
25 g olivenolie
5 g salt
5 g friskkværnet peber
20 g paprika, stærk
150 g revet, lagret ost
Portionsstørrelse: 245 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 195 kj | |
Protein | 1,26 g | 11 E% |
Kulhydrat | 5,12 g | 48 E% |
Fedt | 2,15 g | 41 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.