Bagt græskarsuppe med tomat og gratinerede kartoffeltern

græskarsuppe
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Kom græskar, løg, hvidløg, timian, chili og ingefær i en smurt bradepande (eller på bagepapir).
  2. Bland med salt, peber og olivenolie.
  3. Bag grøntsagerne i 20-30 min. ved 200 grader, til de er let brunet og møre.
  4. Kom alle grøntsagerne i en gryde.
  5. Tilsæt dåsetomater og bælgfrugtkogevand, og kog suppen i ca 5 minutter.
  6. Blend til suppen er glat.
  7. Tilsæt fløde og basilikum.
  8. Smag til.

Gratinerede kartoffeltern

  1. Kom kartoflerne på en plade med bagepapir.
  2. Drys med olie, salt, peber og paprika.
  3. Drys med ost, og bag ved 180 grader i 5 min., til osten er gylden.
  4. Server suppen med ostegratinerede kartoffeltern.

Tips til en bedre suppe

Græskarsuppe kan få en sødlig, lidt flad smag, så her er der tilsat en ordentlig portion tomater, der giver syre og “spark” til suppen.

Vi har brugt kogevandet/suppen fra bælgfrugterne, og der kan også sagtens blendes bønner eller ærter med i suppen, så den bliver endnu mere mættende og fyldig.

Udskriv opskrift

3 kg græskar, fx hokkaido i grove tern
1.5 kg løg i halve
100 g hvidløg i skiver
50 g frisk timian
50 g frisk rød chili
100 g frisk ingefær
20 g salt
10 g friskkværnet peber
50 g olivenolie
2.5 kg dåsetomater
3.5 kg kogevand fra bælgfrugter eller grøntbouillon
350 g piskefløde

Gratinerede kartoffeltern

50 g frisk basilikum
1.5 kg kogte kartofler i tern 1x1 cm
25 g olivenolie
5 g salt
5 g friskkværnet peber
20 g paprika, stærk
150 g revet, lagret ost

Portionsstørrelse:  245 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 195 kj
Protein 1,26 g 11 E%
Kulhydrat 5,12 g 48 E%
Fedt 2,15 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.