Bagt græskarsuppe med tomat og gratinerede kartoffeltern

Græskarsuppe

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Kom græskar, løg, hvidløg, timian, chili og ingefær i en smurt bradepande (eller på bagepapir).

Bland med salt, peber og olivenolie.

Bag grøntsagerne i 20-30 min. ved 200 grader, til de er let brunet og møre.

Kom alle grøntsagerne i en gryde.

Tilsæt dåsetomater og bælgfrugtkogevand, og kog suppen i ca 5 minutter.

Blend til suppen er glat.

Tilsæt fløde og basilikum.

Smag til.

Gratinerede kartoffeltern
Kom kartoflerne på en plade med bagepapir.

Drys med olie, salt, peber og paprika.

Drys med ost, og bag ved 180 grader i 5 min., til osten er gylden.

Server suppen med ostegratinerede kartoffeltern.

Portionsstørrelse:  245 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 3000g

    græskar, fx hokkaido i grove tern

  • 1500g

    løg i halve

  • 100g

    hvidløg i skiver

  • 50g

    frisk timian

  • 50g

    frisk rød chili

  • 100g

    frisk ingefær

  • 20g

    salt

  • 10g

    friskkværnet peber

  • 50g

    olivenolie

  • 2500g

    dåsetomater

  • 3500g

    kogevand fra bælgfrugter

  • eller grøntbouillon

  • 350g

    piskefløde

  • Gratinerede kartoffeltern
  • 50g

    frisk basilikum

  • 1500g

    kogte kartofler i tern 1x1 cm

  • 25g

    olivenolie

  • 5g

    salt

  • 5g

    friskkværnet peber

  • 20g

    paprika, stærk

  • 150g

    revet, lagret ost

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 195 kj
Protein 1,26 g 11 E%
Kulhydrat 5,12 g 48 E%
Fedt 2,15 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med