Bagt græskar med dukkah og tahindressing, majskolber og fingerbønner

Bagt græskar

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Bagt græskar

Skrub græskar grundigt, fjern kerner, og skær græskarkødet i 2 cm tykke skiver.

Vend græskar med lidt olie, bred dem ud på bageplader med bagepapir og drys med lidt salt.

Bag græskarret gyldenbrunt og mørt i ovnen, 25-30 min. ved 180°C.

Tahindressing

Pres hvidløget.

Pisk eller rør tahin sammen med hvidløg og citronsaft i en skål.

Spæd derefter til med vand. Til at begynde med bliver tahinen stiv og sej, men efterhånden, når den tilsættes vand lidt ad gangen, bliver den blød og tynd. Dressingen skal være syrlig og konsistensen som tynd yoghurt.

Smag til med salt.

Dukkah

Hak nødderne mellemgroft i en foodprocessor.

Stød krydderierne groft i en morter, kaffemølle eller minihakker.

Bland nødder og krydderier med sesamfrø, peber og salt.

Rist blandingen i et tyndt lag på en plade i ovnen ved 175°C i 5-10 min.

Vend i det nogle gange undervejs, og hold godt øje med, at det ikke bliver brændt.

Majskolber

Kog eller damp majskolberne, til der er møre.

Fingerbønner

Kog eller damp bønnerne i 4-5 min., til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt.

Servering

Dryp den bagte græskar med tahindressing og drys med dukkah. Servér med kogt quinoa, fingerbønner og majskolber med smør.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Bagt græskar
  • 3000g

    græskar*

  • olivenolie

  • salt

  • Tahindressing
  • 5g

    hvidløg

  • 100ml

    lys tahin

  • 50ml

    citronsaft

  • vand

  • salt

  • Majskolber
  • 10stk

    majskolber

  • salt

  • smør

  • Dukkah
  • 30g

    hasselnødder

  • 2tsk

    hel koriander

  • 1.5tsk

    hel spidskommen

  • 2spsk

    sesamfrø

  • 1

    stort nip cayenne/sort peber

  • 0.5tsk

    salt

  • Fingerbønner**
  • 1250g

    friske bønner - grønne

  • gule eller lilla

  • salt

  • Tilbehør
  • 1000g

    quinoa

  • smør

*Brug faste græskartyper med højt tørstofindhold, fx Hokkaido, Crown Prince eller Butternut-squash.

**Fingerbønner er ikke en spændende bønnesort. Det handler bare om at servere dem uden at bruge tid på at nippe dem! Og derpå spise dem på den måde de smager allerbedst; med fingrene! Kog eller damp, og servér bønnerne, som de er – med stilk og det hele. Spis dem med fingrene, hvor du holder i stilken og bider i dem fra spidsen.

I samme kategori