Bagt græskar med dukkah og tahindressing, majskolber og fingerbønner
Sådan gør du
Bagt græskar
Skrub græskar grundigt, fjern kerner, og skær græskarkødet i 2 cm tykke skiver.
Vend græskar med lidt olie, bred dem ud på bageplader med bagepapir og drys med lidt salt.
Bag græskarret gyldenbrunt og mørt i ovnen, 25-30 min. ved 180°C.
Tahindressing
Pres hvidløget.
Pisk eller rør tahin sammen med hvidløg og citronsaft i en skål.
Spæd derefter til med vand. Til at begynde med bliver tahinen stiv og sej, men efterhånden, når den tilsættes vand lidt ad gangen, bliver den blød og tynd. Dressingen skal være syrlig og konsistensen som tynd yoghurt.
Smag til med salt.
Dukkah
Hak nødderne mellemgroft i en foodprocessor.
Stød krydderierne groft i en morter, kaffemølle eller minihakker.
Bland nødder og krydderier med sesamfrø, peber og salt.
Rist blandingen i et tyndt lag på en plade i ovnen ved 175°C i 5-10 min.
Vend i det nogle gange undervejs, og hold godt øje med, at det ikke bliver brændt.
Majskolber
Kog eller damp majskolberne, til der er møre.
Fingerbønner
Kog eller damp bønnerne i 4-5 min., til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt.
Servering
Dryp den bagte græskar med tahindressing og drys med dukkah. Servér med kogt quinoa, fingerbønner og majskolber med smør.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Bagt græskar
- 3000g
græskar*
olivenolie
salt
Tahindressing- 5g
hvidløg
- 100ml
lys tahin
- 50ml
citronsaft
vand
salt
Majskolber- 10stk
majskolber
salt
smør
Dukkah- 30g
hasselnødder
- 2tsk
hel koriander
- 1.5tsk
hel spidskommen
- 2spsk
sesamfrø
- 1
stort nip cayenne/sort peber
- 0.5tsk
salt
Fingerbønner** - 1250g
friske bønner - grønne
gule eller lilla
salt
Tilbehør- 1000g
quinoa
smør
*Brug faste græskartyper med højt tørstofindhold, fx Hokkaido, Crown Prince eller Butternut-squash.
**Fingerbønner er ikke en spændende bønnesort. Det handler bare om at servere dem uden at bruge tid på at nippe dem! Og derpå spise dem på den måde de smager allerbedst; med fingrene! Kog eller damp, og servér bønnerne, som de er – med stilk og det hele. Spis dem med fingrene, hvor du holder i stilken og bider i dem fra spidsen.