Bælg-brunsviger

Sådan gør du
Fyld
- Smelt smør og brun farin i en gryde.
- Sæt fyldet til side, så det kan køle af.
Dej
- Smelt smør i en gryde.
- Hæld mælk i det smeltede smør.
- Opløs gæren i blandingen, når temperaturen i blandingen er lillefingertemperatur.
- Kom blandingen i en røreskål.
- Tilsæt salt, sukker og æg og sæt maskinen i gang med at røre i et roligt tempo.
- Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og blank, efter at være æltet i maskinen.
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter med et klæde over.
- Fordel den hævede dej i en form (43x43) beklædt med bagepapir.
- Lad dejen hæve i formen i 30 minutter med film eller et fugtigt klæde over.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Prik huller i dejen med en finger. Sørg for at prikke dybt ned uden at lave hul til bunden.
- Fordel fyldet på dejen med en skraber. Drys brun farin og de udblødte Anicialinser hen over.
- Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 14 minutter. Det er vigtigt, at brunsvigeren ikke bliver for tør, så tag den ud, mens den stadig er blød, men har fået farve.
- Prik i den med en nål - der må ikke sidde dej på.
Ingredienser
50 g gær
100 g smør
300 ml sødmælk
1 tsk salt
65 g sukker
1 æg
165 g linsemel
385 g hvedemel
Fyld/remonce
300 g smør
375 g brun farin
Topping
30 g brun farin
30 g udblødte Anicia linser
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.