Grov baba ganoush med grønne linser

Sådan gør du
- Kog linserne som anvist på pakken.
- Skær auberginerne i tern 1x1 cm.
- Vend aubergine med olie, hvidløg, salt og peber.
- Dæk med bagepapir, og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter til auberginen er helt mør, men ikke brun.
- Vend auberginer med kogte linser og afkøl til ca. 40 grader.
- Tilsæt yoghurt, krydderier og tahin.
- Rør til en cremet, grov dip og smag til med citronsaft, koriander, salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dippen er for tyk.
- Server baba ganoush til falafel eller som dip til brød og grøntsager.
Ingredienser
150 g kogte grønne linser
1 kg aubergine
10 g hvidløg finthakket
30 g olie
150 g yoghurt naturel 10%
4 g spidskommen
10 g tahin
25 g citronsaft
10 g hakket koriander
6 g salt
2 g friskkværnet peber
Evt. lidt vand
Vegansk?
Brug et vegansk alternativ i stedet for yoghurt, så bliver opskriften vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 238 kj | |
Protein | 1,758 g | 13 E% |
Kulhydrat | 5,821 g | 42 E% |
Fedt | 2,473 g | 38 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.