Asiatisk gulerodssalat med mungbønner

Sådan gør du

Udblød mungbønner natten over, og kog dem som anvist på posen eller lidt kortere. De må gerne have lidt bid.

Bland gulerod, radiser, afkølede bønner, kokos og koriander i en skål.

Opvarm olien i en lille gryde. Tilsæt sennepsfrø og dæk med låg.

Ryst og steg, indtil de begynder at poppe i gryden.

Fjern fra varmen, og tilsæt chili og citronsaft.Et bundt gulerødder

Hæld blandingen over resten af salaten, og bland grundigt.

Tilsmag med salt og peber.

Portioner 90g per person.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 100g

    kogte mungbønner

  • 300g

    gulerødder revet 2 mm

  • 100g

    kinaradiser revet 2 mm

  • 30g

    kokosmel

  • 20g

    korinader, finthakket

  • 20g

    olivenolie

  • 3g

    lyse sennepsfrø

  • 2g

    tørret chili

  • 45g

    citronsaft

  • 3g

    salt

Passer til:

Stegte ris

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 469 kj
Protein 1,414 g 5 E%
Kulhydrat 8,446 g 31 E%
Fedt 7,39 g 58 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori