Asiatisk gulerodssalat med mungbønner

gulerødder

Sådan gør du

  1. Udblød mungbønner natten over, og kog dem som anvist på posen eller lidt kortere. De må gerne have lidt bid.
  2. Bland gulerod, radiser, afkølede bønner, kokos og koriander i en skål.
  3. Opvarm olien i en lille gryde. Tilsæt sennepsfrø og dæk med låg.
  4. Ryst og steg, indtil de begynder at poppe i gryden.
  5. Fjern fra varmen, og tilsæt chili og citronsaft.
  6. Hæld blandingen over resten af salaten, og bland grundigt.
  7. Tilsmag med salt og peber.

Portioner 90 g per person.

Udskriv opskrift

Ingredienser

100 g kogte mungbønner
300 g gulerødder revet 2 mm
100 g kinaradiser revet 2 mm
30 g kokosmel
20 g korinader, finthakket
20 g olivenolie
3 g lyse sennepsfrø
2 g tørret chili
45 g citronsaft
3 g salt

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 469 kj
Protein 1,414 g 5 E%
Kulhydrat 8,446 g 31 E%
Fedt 7,39 g 58 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.