Asiatisk gulerodssalat med mungbønner
Sådan gør du
Udblød mungbønner natten over, og kog dem som anvist på posen eller lidt kortere. De må gerne have lidt bid.
Bland gulerod, radiser, afkølede bønner, kokos og koriander i en skål.
Opvarm olien i en lille gryde. Tilsæt sennepsfrø og dæk med låg.
Ryst og steg, indtil de begynder at poppe i gryden.
Fjern fra varmen, og tilsæt chili og citronsaft.
Hæld blandingen over resten af salaten, og bland grundigt.
Tilsmag med salt og peber.
Portioner 90g per person.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 100g
kogte mungbønner
- 300g
gulerødder revet 2 mm
- 100g
kinaradiser revet 2 mm
- 30g
kokosmel
- 20g
korinader, finthakket
- 20g
olivenolie
- 3g
lyse sennepsfrø
- 2g
tørret chili
- 45g
citronsaft
- 3g
salt
Passer til:
Stegte ris
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 469 kj | |
Protein | 1,414 g | 5 E% |
Kulhydrat | 8,446 g | 31 E% |
Fedt | 7,39 g | 58 E% |
* E% = Energiprocentfordeling