Agurkesuppe

Sådan gør du
- Hak hvidløg groft.
- Skær agurkerne i grove stykker.
- Pluk mynte og evt. koriander let.
- Blend agurker og hvidløg med koriander, mynte, yoghurt, valnødder, chili og olivenolie til en lind og ensartet konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Servering
Servér suppen med en skefuld yoghurt og drys med mynteblade. Dryp 1 tsk. olivenolie på hver portion og kværn lidt sort peber over. Servér med bønnebrød eller boller.
Tip
For ekstra sprødhed: Drys evt. suppen med sprøde brødcrutoner eller lidt frisk agurker i små tern.
Agurkesuppe
2 kg agurker
50 g frisk koriander
50 g frisk mynte
20 g hvidløg
2.4 l yoghurt naturel 0,5%
100 g valnødder
15 g frisk grøn chili - juster efter styrke
100 ml olivenolie
salt og peber
Topping
300 ml yoghurt naturel 0,5%
20 g frisk mynte
olivenolie
friskkværnet sort peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.