Agurkesuppe

Agurkesuppe
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Hak hvidløg groft.
  2. Skær agurkerne i grove stykker.
  3. Pluk mynte og evt. koriander let.
  4. Blend agurker og hvidløg med koriander, mynte, yoghurt, valnødder, chili og olivenolie til en lind og ensartet konsistens.
  5. Smag til med salt og peber.

Servering

Servér suppen med en skefuld yoghurt og drys med mynteblade. Dryp 1 tsk. olivenolie på hver portion og kværn lidt sort peber over. Servér med bønnebrød eller boller.

Tip

For ekstra sprødhed: Drys evt. suppen med sprøde brødcrutoner eller lidt frisk agurker i små tern.

Udskriv opskrift

Agurkesuppe

2 kg agurker
50 g frisk koriander
50 g frisk mynte
20 g hvidløg
2.4 l yoghurt naturel 0,5%
100 g valnødder
15 g frisk grøn chili - juster efter styrke
100 ml olivenolie
salt og peber

Topping

300 ml yoghurt naturel 0,5%
20 g frisk mynte
olivenolie
friskkværnet sort peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.