Fermenteret agurkesalat

Sådan gør du
- Skyl agurker, dild og kålblad grundigt.
- Saft den ene agurk i en juicer eller saftpresser. Alternativt blend agurken og sigt saften fra.
- Skær den anden agurk i skiver.
- Skær løget i tynde skiver.
- Hak dilden.
- Bland agurker, løg og dild i glasset.
- Opløs saltet i vandet.
- Rør agurkesaften med saltlagen.
- Hæld lagen over agurker og løg i glasset, så de er helt dækket.
- Fold kålbladet, så det passer til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over agurkerne, og pres det ned under lagen, så kålbladet ligger som et beskyttende låg. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.
- Lad agurkerne fermentere i 4-5 dage, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.
- Glasset skal i starten åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner.
- Smag på agurkerne efter 4-5 dage. De skal smage syrligt salte. Hvis de ikke er syrlige nok, så lad dem fortsætte med at fermentere. Smag på dem løbende indtil den 7. dag, hvor de bør være klar.
- Stil den fermenterede agurkesalat på køl. Den er nu spiseklar!
Ingredienser
2 stk agurker
20 g løg
1 stk håndfuld dild
10 g raffineret fint salt
50 ml vand
1 stk kålblad
1 stk 1/2 liters patentglas
Der bliver 1/2 liters glas
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.