Ærtepandekager

ærtepandekage
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Bland ærtemel og mel med salt.
  2. Pisk kærnemælk, vand og æg i dejen, så dejen bliver glat.
  3. Tilsæt hvidløg, spidskommen, peber og hakket krydderurt.
  4. Pisk olie i dejen.
  5. Lad dejen hvile 30-60 minutter.
  6. Pisk dejen godt igennem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.
  7. Opvarm en pande (20 cm diameter) med en smule olie til den første pandekage.
  8. Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.
  9. Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.

Tips til variation

Ærtemel kan købes færdigt eller blendes på en god foodprocesser. Test også opskriften med grøn ærtemel, linsemel eller en blendet bønnemos.

Tilsmag bælgfrugt-pandekager med masser af krydderi, og prøv også at tilsætte lidt ekstra æg og bagepulver, og bag store vafler i stedet.

Udskriv opskrift

Ingredienser

325 g ærtemel
425 g hvedemel
500 g groft hvedemel
25 g salt
800 g kærnemælk
900 g vand
1.5 kg æg
10 g hvidløg, fint revet
10 g spidskommen
5 g peber, friskkværnet
25 g frisk oregano, finthakket
200 g olie

Portionsstørrelse: 90 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 775 kj
Protein 8,28 g 18 E%
Kulhydrat 17,7 g 42 E%
Fedt 8,23 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.