Ærtepandekager

Sådan gør du
- Bland ærtemel og mel med salt.
- Pisk kærnemælk, vand og æg i dejen, så dejen bliver glat.
- Tilsæt hvidløg, spidskommen, peber og hakket krydderurt.
- Pisk olie i dejen.
- Lad dejen hvile 30-60 minutter.
- Pisk dejen godt igennem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.
- Opvarm en pande (20 cm diameter) med en smule olie til den første pandekage.
- Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.
- Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.
Ingredienser
325 g ærtemel
425 g hvedemel
500 g groft hvedemel
25 g salt
800 g kærnemælk
900 g vand
1.5 kg æg
10 g hvidløg, fint revet
10 g spidskommen
5 g peber, friskkværnet
25 g frisk oregano, finthakket
200 g olie
Portionsstørrelse: 90 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 775 kj | |
Protein | 8,28 g | 18 E% |
Kulhydrat | 17,7 g | 42 E% |
Fedt | 8,23 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.