Ærtedyp med mynte og sprød glaskål

Sådan gør du
- Blend ærter og friskhakket mynte til en ensartet masse. Bestem selv, om den skal være grov eller fin.
- Tilsæt olie, salt og rigeligt friskkværnet peber.
- Blend hurtigt sammen, og smag dippen til.
- Tilsæt evt. lidt vand efter behov.
- Smag på glaskålen, og vurdér, om skallen kan spises. Skræl den evt. og udskær herefter i tykke stave.
- Server sammen med den kolde dip og evt. stave af ristet rugbrød.
Ingredienser
500 g ærter (friske eller frosne)
8 g mynte
50 ml olivenolie
4 g salt
2 g friskkværnet peber
300 g glaskål i tykke stave (2x2x5)
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 682 kj | |
Protein | 5,5 g | 14 E% |
Kulhydrat | 11,93 g | 30 E% |
Fedt | 9,502 g | 52 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.