Ærtebøf med bløde løg og svampe

Sådan gør du
Ærtebøfferne
- Hak kikærter og ærter groft - ”puls” på robotmaskinen. Hak alternativt på stor hulskive på kødhakkeren.
- Kom de fint hakkede øvrige grøntsager i rørekedel med ærtemassen.
- Kør farsen med rørespade med ost, æg, hvedemel, timian, salt og peber til en sammenhængende og jævn fars. Konsistensen kan justeres med lidt rasp.
- Smag på farsen før i steger eller steg en prøvebøf.
- Steg bøfferne i olie på en varm pande.
Bløde løg og svampe
- Snit kål, løg og svampe i 5-7 mm tykke skiver og steg bløde i fedtstof på panden. Alternativt i en ovn ved 160°C, hvor der vendes hver 10. minut.
- Smag til med salt og peber.
Mængde
"10 portioner" giver ca. 12 stk. bøffer á 90 g stegte bøffer eller 6 portioner á to bøffer. Der bliver ca. 600 g svampe og løg, svarende til 12 portioner pynt á 50 g.
Ærtebøf
250 g kogte kikærter
100 g grønne ærter (optøede)
100 g rå kartoffel, revet
100 g blomkål eller knoldselleri fint hakket eller groft revet
100 g champignon fint hakket
100 g løg fint hakket
100 g revet ost
2,5 dl æg (start med 3/5 af mængden)
100 g hvedemel
1 tsk tørret timian
20 g salt eller til det smager… og peber til det smager
Evt. lidt rasp.
Olie til stegning
Bløde løg og svampe
300 g hvidkål fint snittet
300 g løg
150 g champignon
Fedtstof
Salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.