Ærtebøf med bløde løg og svampe

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

Ærtebøfferne

  1. Hak kikærter og ærter groft - ”puls” på robotmaskinen. Hak alternativt på stor hulskive på kødhakkeren.
  2. Kom de fint hakkede øvrige grøntsager i rørekedel med ærtemassen.
  3. Kør farsen med rørespade med ost, æg, hvedemel, timian, salt og peber til en sammenhængende og jævn fars. Konsistensen kan justeres med lidt rasp.
  4. Smag på farsen før i steger eller steg en prøvebøf.
  5. Steg bøfferne i olie på en varm pande.

Bløde løg og svampe

  1. Snit kål, løg og svampe i 5-7 mm tykke skiver og steg bløde i fedtstof på panden. Alternativt i en ovn ved 160°C, hvor der vendes hver 10. minut.
  2. Smag til med salt og peber.

Variationsmuligheder

Ærtebøfferne kan formes som kødboller, men bages i stedet for koges og bruges til frikasse. Her er det dog vigtigt, at ærtebollerne ikke koger med, men kommes i til sidst.

Ærtebøfferne kan også bruges som pålæg, eller formes til frikadeller, bøf eller farsbrød.

Udskriv opskrift

Mængde

"10 portioner" giver ca. 12 stk. bøffer á 90 g stegte bøffer eller 6 portioner á to bøffer. Der bliver ca. 600 g svampe og løg, svarende til 12 portioner pynt á 50 g.

Ærtebøf

250 g kogte kikærter
100 g grønne ærter (optøede)
100 g rå kartoffel, revet
100 g blomkål eller knoldselleri fint hakket eller groft revet
100 g champignon fint hakket
100 g løg fint hakket
100 g revet ost
2,5 dl æg (start med 3/5 af mængden)
100 g hvedemel
1 tsk tørret timian
20 g salt eller til det smager… og peber til det smager
Evt. lidt rasp.
Olie til stegning

Bløde løg og svampe

300 g hvidkål fint snittet
300 g løg
150 g champignon
Fedtstof
Salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.