Æblechutney med grov sennep

æbler

Sådan gør du

  1. Kom løg, hvidløg, æbletern, ingefær og citronskal og -saft i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike, sukker og salt.
  2. Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.
  3. Tilsæt til sidst sennep efter smag, og afkøl chutneyen.
  4. Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.

Opbevaringstips

Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, fyld chutneyen i, og sæt det på køl. Så holder den sig i minimum 6 måneder.

Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.

Udskriv opskrift

Ingredienser

80 g løg i tern
5 g hvidløg, knust
500 g æbler Boskoop i tern
20 g ingefær, hakket fint
5 g citronskal
20 g citronsaft
30 g rosiner
30 g æbleeddike
130 g sukker
10 g salt
10 g grov dijon sennep

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 507 kj
Protein 0,601 g 2 E%
Kulhydrat 27,52 g 92 E%
Fedt 0,422 g 3 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.