Okse på dagsordenen
Velkommen til Okse på dagsordenen: Et univers om kvægets komplekse rolle i vores fødevaresystem.
Her på siden, kan du finde viden, ideer og praktiske fifs til at arbejde med oksekød i køkkenet på en bæredygtig facon.
I denne video kan du høre mere om, hvad Okse på dagsordenen er:
Selvfølgelig skal vi som professionelt køkken tage stilling til, hvor meget kød, vi serverer. Vigtigt er dog også at tage stilling til, hvilket oksekød, vi serverer, når vi serverer oksekød. Det handler ikke kun om at stoppe med at købe oksekød, det handler om at vælge det oksekød, som passer til køkkenets værdier. Her er:
Fem gode tips til dig, der gerne vil bruge (lidt) oksekød i dit køkken:
- Skær kødet i tynde skiver.
- Brug råvarer med bid.
- Vælg sæsonens gode råvarer (hvis muligt).
- Variation er nøgleordet.
- Lav mad, der er nem at forstå.
Okse på dagsordenen er støttet af Kvægafgiftsfonden.