Bagningens delelementer

At bage brød indeholder mange enkeltdele, som hver især skal have opmærksomhed: Afvejning, følge af opskriften, æltetid, hævetid/modning, opslåning, bagning med og uden damp, åbent og lukket spjæld, opbevaring. De fleste af os kan lave få brød af gangen, som bliver rimelige fra gang til gang. Det bliver først rigtigt svært og kræver mere disciplin, når vi skal til at lave mange brød, som hver gang skal være ”lige i skabet”. For at lave mange gode brød – hver gang – er en god hovedregel at huske, at det er gennem styring af dejens modning, man som bager for alvor skiller sig ud.

Til et godt brød skal der ”kun” bruges:

Ingredienser Æltning Modning Ovn/damp bagning Opbevaring
Vand,
(væske)
hævemiddel,
mel og salt
Trug/æltekar
Røremaskine/
hænderne
Viden om fysiske
og kemiske forhold
Åbent/lukket spjæld Viden om fysiske- og kemiske forhold

Swipe for at se hele tabellen