Lyst glutenfrit brød – simpelt
1 simpelt lyst glutenfrit brød til dem, der ikke kan tåle gluten.
DU SKAL BRUGE |
---|
ca. 10 dl lunkent vand |
12 gram gær |
3 dl majsgryn/polenta |
3 dl havregryn |
3 dl rismel |
1 dl loppefrøskaller |
3 tsk salt |
Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i vandet.
2. Kom gryn, mel og skaller i.
3. Tilsæt salt og rør i 5 minutter.
4. Lad dejen hæve i 1 time.
5. Hæld dejen i form smurt med lidt olie eller beklædt med bagepapir.
6. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
7. Prik huller i toppen på dejen med en gaffel og glat eventuelt overfladen med vand.
8. Bag brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-60 minutter.
9. Vend det færdigbagte brød ud på en rist og lad det køle af.