Glutenfrit brød
1 glutenfrit brød til dem, der ikke kan tåle gluten.
DU SKAL BRUGE |
---|
5-6 dl lunkent vand |
12 gram gær |
2 spsk honning |
2 dl rismel |
2 dk majsflager |
1 spsk hørfrø |
1 dl boghvedemel |
1 dl hirseflager |
2 dl havremel |
1 dl reven æble – kunne også være pære eller gulerod |
1 dl koldpresset olie |
1 spsk salt |
evt rosiner |
Sådan gør du:
1. Opløs gær og honning i vandet.
2. Kom de forskellige slags mel, flager og revne æbler/pære/gulerod i.
3. Tilsæt salt og olie.
4. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, så dejen får konsistens som grød.
5. Lad dejen hæve i skålen i 1-2 timer.
6. Kom dejen i en brødform eller små timbaleforme til boller.
7. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
8. Prik huller i dejen med en gaffel.
9. Bag brødet eller bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Brødet skal bage i 45 minutter, bollerne i 15 minutter.
10. Vend det færdigbagte brød/boller ud af formene på en rist og lad dem afkøle.