Madspild
Madspild er en af de største klima- og miljøsyndere i fødevaresystemet.

Når mad, der kunne have været spist, ender i skraldespanden, er det ikke kun spild af penge, men også af arbejdstid, energi og jordens ressourcer.
Det er estimeret, at ca 1/3 del af al mad produceret, ender som madspild. Der sker madspild i alle led af produktionskæden. På marken, i forarbejdningsledet, i detailhandlen, i madproduktion og på tallerkenen på restauranter, i kantiner og derhjemme.
Der er heldigvis kommet mere og mere fokus på madspild. Mange gør en indsats, men der kan altid gøres mere. For hvert kilo spiselig mad smidt ud, er et kilo for meget.
Minimér madspild
Dette afsnit er under opbygning

Hvis du vil vide mere
Tænketanken onethird - kæmper for at nedbringe madspild
Stop Spild Af Mad - Danmarks største NGO og bevægelse mod madspild
Idekatalog til minimering af madspild RegionH - fra 2014
Refoodlabel - værktøjer til nedbringelse af madspild
