Kål og Ko
I Kål og Ko sætter vi fokus på, hvordan mejeriprodukter spiller en central rolle i det grønne køkken.

Når du laver grøn mad, bidrager mejeriprodukter med:
- Cremethed og fylde
- Tekstur og dybde
- Umami, som oftest mangler i grøntsager.
Med Kål og Ko ønsker vi at inspirere til et grønt køkken, hvor maden mætter og tilfredsstiller – og hvor mejeriprodukter lige kan gøre den lille forskel.
Sådan bidrager mejeriprodukter til grøn mad
Ko og Kål var på Madens Folkemøde i 2024 og afholdt en session, hvor udvalgte fagpersoner fra fra forskellige dele af mejeri-Danmark holdt oplæg om mejeriprodukters særlige plads i det grønne måltid.
I videoen nedenfor, som er optaget fra denne session på Madens Folkemøde 2024, dykker ostekommunikator Camilla Bojsen-Møller, kokken Rasmus Bredahl, Mette Haugaard fra Mammen Mejerierne og Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk ned i, hvordan ost og mejeriprodukter beriger det grønne køkken. Sammen fortæller de, hvordan mejeriprodukter kan løfte smagen i planterige måltider og gøre det nemmere for mange flere at spise mere grønt.
