Toast med ost og svampe/linsepostej

Sådan gør du
- Smør halvdelen af brødskiverne med smør og læg ost på.
- Smør den anden halvdel af brødskiverne med linsepostej.
- Lav en klapsammen og læg sandwicherne på en bageplade.
- Smelt smør i en gryde og kom hvedemel i.
- Pisk nu melet ud i smørret til al melet er absorberet af smørret.
- Kom mælk i lidt ad gangen og piske det ud over god varme. Den skal koge op efter hver sjat.
- Rør de kogte, mosede bønner i sovsen og rør grundigt.
- Sovsen skal kunne smøres ud på brødet. Så tyk skal den være.
- Kog sovsen godt igennem og smelt osten i den.
- Smag til med salt og peber og lad den køle lidt ned.
- Smør et godt og sundt lag ostecreme oven på toasten og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Bag i ovnen ved 220°C i 10 minutter til osten ovenpå gratinerer.
- Tænd evt. grill de sidste 4-5 minutter. Hold godt øje med dem.
- Skær de færdige toasts over i trekanter og server varme.
Mængde
"30 portioner" giver 5 stk. sandwicher, der deles i portioner af ca. 45 g - der bliver ca. 28.
Ingredienser
10 skiver daggammelt franskbrød bagt med bønner eller 10 skiver toastbrød
25 g smør til at smøre brød med
10 skiver ost
300 g linsepostej
Ostecreme
25 g smør
50 g hvedemel
4 dl mælk
200 g mos af kogte fuegobønner
Salt og peber
65 g ost (gerne blandet, morgenost, blå ost, parmesan og hvad der ellers kan gemme sig i køleskabet).
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.