Tempeh-bolo

Sådan gør du
- Hak tempeh fint, eller riv den groft.
- Hak løg.
- Findel pastinak, gulerødder og selleri i foodprocessor eller riv dem groft.
- Hak hvidløg fint.
- Steg tempeh i olie i en gryde ved lav varme, til den er gylden.
- Tilsæt løg og sautér sammen med tempeh ved lav varme, til løgene er gyldne.
- Tilsæt pastinak, gulerødder og bladselleri, og rør rundt, indtil ingredienserne har fået lov til at møde hinanden.
- Tilsæt tomater, hvidløg og skyllede linser.
- Lad retten koge igennem, indtil linserne er møre, ca. 15 min.
- Smag retten til med finthakket timian eller rosmarin, salt og peber og evt. lidt soyasauce og/eller chiliflager.
- Servér tempeh-bolo med friskkogt pasta og pynt evt. retten med finthakket timian eller rosmarin.
Om tempeh
Tempeh er et mættende og velsmagende planteprotein lavet ved fermentering af bælgfrugter fx ærter og lupinbønner. Fermenteringsmetoden kommer fra Indonesien, hvor traditionel tempeh af sojabønner er en velkendt kilde til protein.
Tempeh-bolo
500 g tempeh (evt. halv fersk og halv røget)*
250 g løg – gerne skalotteløg
500 g pastinakker
500 g gulerødder
300 g bladselleri
15 g hvidløg
olivenolie
280 g Anicia linser, grønne linser eller belugalinser
1 kg hakkede dåsetomater
20 g frisk timian eller rosmarin
evt. sojasauce
evt. chiliflager
Tilbehør
Pasta fx spaghetti, penne, eller lign.
*I stedet for tempeh kan du bruge granuleret ærteprotein, som tilsættes samtidig med linser og tomater.