Rösti med rodfrugter og rødbede-linsesalat

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Rösti

  1. Riv kartoflerne groft.
  2. Tryk vandet let ud af dem med hænderne, bare et lille tryk, de skal ikke være knastørre.
  3. Riv rodfrugterne groft.
  4. Bland kartofler og rodfrugter med timian, salt og peber.
  5. Læg bagepapir på bageplader og pensl med lidt olie.
  6. Tryk de revne kartofler og rodfrugter ud på bagepapiret i ca. 2,5 cm tykkelse.
  7. Tryk overfladen pænt flad med hænderne, og pensl let med olie.
  8. Bag rösti ved 180ºC i ovnen i 30-40 min., til de er gyldenbrune og møre.
  9. Lad rösti sætte sig i 5-10 min. inden den skæres i firkantede eller trekantede stykker med en skarp kniv.

Rødbedesalat med linser

  1. Skrub rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand – kogetiden afhænger af størrelsen.
  2. Køl dem af under koldt vand, og ’smut’ skindet af dem.
  3. Skær rødbeder i tern.
  4. Hak løg fint.
  5. Pisk en dressing sammen af olie, eddike og sennep.
  6. Vend linser og rødløg med dressing og smag til med salt, peber og evt. mere sennep pg eddike.
  7. Anret rødbeder på fade og top med marinerede linser.
  8. Pluk persille, hak den og drys over rødbedesalaten.
  9. Servér rösti med hytteost og rødbede-linsesalat.
Udskriv opskrift

Rösti

2.5 kg melede kartofler
500 g selleri, pastinak, persillerod, kålrabi, eller jordskokker
6 g tørret timian
10 g salt
peber
olivenolie

Rødbede-linsesalat

1.5 kg rødbeder
150 g rødløg
30 ml dijonsennep
150 ml olivenolie
100 ml vin - eller æbleeddike
500 g kogte linser fx Anicia, Beluga eller Puy-linser
salt og peber
50 g persille

Tilbehør

750 g hytteost

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.