Kartoffel-krautpandekager/vafler

Kartoffel-krautvafler

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Kartoffel-krautpandekager/vafler

Skræl kartoflerne, og riv dem groft.

Pres væden let ud med hænderne.

Rør kartoflerne med æg, mel, peber og en lille smule salt.

Hak løget fint.

Hak eller stød kommen fint.

Sigt væsken fra krauten, og hak den groft.

Rør løg, kommen og kraut i kartoffeldejen.

Krydr med salt og peber.

Steg pandekager af dejen i olie på pander – eller på hele plader i ovnen.

Tilbehør

Skær agurken i små tern, og vend i hytteosten.

Skær radiserne i skiver.

Servering: Servér vaflerne med hytteost, drys med radiser og karse.

TIP: Dejen kan også bruges til vafler – 20 personer eller færre.

Varm et vaffeljern op og smør det med lidt olie.

Kom et tykt lag kartoffeldej i jernet, og smør dejen jævn i overfladen med en ske.

Dryp dejen med lidt olie og luk vaffeljernet.

Steg vaflerne til de er gyldenbrune og gennemstegte.

Der bliver ca. 10 stk.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Kartoffel-krautvafler
  • 1250g

    kartofler

  • 8stk

    æg

  • 100g

    hvedemel

  • 150g

    løg

  • 2g

    kommen (kan undlades)

  • 500g

    rodfrugtekraut*

  • salt og peber

  • olivenolie

  • Tilbehør
  • 300g

    agurk

  • 500g

    hytteost

  • 700g

    radiser

  • 1stk

    stor bakke karse

Egnet til forår

FORÅR

I samme kategori