Kartoffel-krautpandekager/vafler
Sådan gør du
Kartoffel-krautpandekager/vafler
Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
Pres væden let ud med hænderne.
Rør kartoflerne med æg, mel, peber og en lille smule salt.
Hak løget fint.
Hak eller stød kommen fint.
Sigt væsken fra krauten, og hak den groft.
Rør løg, kommen og kraut i kartoffeldejen.
Krydr med salt og peber.
Steg pandekager af dejen i olie på pander – eller på hele plader i ovnen.
Tilbehør
Skær agurken i små tern, og vend i hytteosten.
Skær radiserne i skiver.
Servering: Servér vaflerne med hytteost, drys med radiser og karse.
TIP: Dejen kan også bruges til vafler – 20 personer eller færre.
Varm et vaffeljern op og smør det med lidt olie.
Kom et tykt lag kartoffeldej i jernet, og smør dejen jævn i overfladen med en ske.
Dryp dejen med lidt olie og luk vaffeljernet.
Steg vaflerne til de er gyldenbrune og gennemstegte.
Der bliver ca. 10 stk.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Kartoffel-krautvafler
- 1250g
kartofler
- 8stk
æg
- 100g
hvedemel
- 150g
løg
- 2g
kommen (kan undlades)
- 500g
rodfrugtekraut*
salt og peber
olivenolie
Tilbehør- 300g
agurk
- 500g
hytteost
- 700g
radiser
- 1stk
stor bakke karse