Syvsalat på grillet surdejsbrød – toast med vilde urter

Sådan gør du
- Skyl de vilde krydderurter, og lad dem tørre på et viskestykke.
- Kog fløden ind i en tykbundet gryde, og pisk gedeosten i.
- Skær puntarelle-salat i strimler (de andre typer salat i grove stykker).
- Vend salaten i den varme creme, og lad den akkurat falde sammen.
- Smag til med havsalt, fintrevet citronskal, citronsaft og sort peber.
- Rist eller grill brødet.
Servering
Anret de stuvede bitre salater på grillede brød, og top med vilde krydderurter, lidt ekstra citronskal, salt, peber og et par dråber olivenolie.
Tip
Mængden af fløde og gedeost kan modereres. Fx kan fløden tyknes med lidt af citronsaften, så den ikke behøver indkoge så kraftigt.
Ingredienser
150 g vilde krydderurter, fx røllike, skovsyre, ramsløg, skovmærke, døvnælde, vandkarse eller skvalderkål
1 l piskefløde
300 g frisk gedeost
500 g bitre salater, fx puntarelle, julesalat, rødsalat eller escarole
havsalt
2 stk citroner
friskkværnet peber
olivenolie
10 stk tykke skiver godt kraftigt hvedebrød
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.