Kartoffelsalat med pasta og grøntsager

Sådan gør du
- Skær aspargesene i skrå skiver.
- Skær kartoflerne i tern.
- Skær fennikler i tynde skiver.
- Halvér cherrytomaterne.
- Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i små tern.
- Skær forårsløgene i tynde skive.
- Hak kimchien let.
- Vend alle grøntsagerne med kimchi, havsalt, olivenolie, sort peber og evt. lidt eddike eller citron.
- Lad dem marinere, mens resten gøres klar.
- Rist boghvedekernerne på en tør pande eller i ovnen, til de er gyldne og lad dem køle af.
- Skær svampene i mindre stykker, rist dem gyldne i olivenolie og krydr med salt og peber.
- Hak krydderurterne groft.
- Vend de stegte svampe, pastaen, krydderurterne og boghvedekernerne med de marinerede grøntsager.
- Smag evt. til med mere salt, peber og syre.
- Dryp med lidt olivenolie ved servering.
Ingredienser
500 g grønne eller violette asparges
500 g små, kogte kartofler
375 g fennikel
250 g cherrytomater
200 g (blod)appelsin
150 g forårsløg
75 g kimchi
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
1 tsk eddike eller citronsaft
75 g boghvedekerner
500 g svampe fx østershatte, markchampignon eller kejserhatte
50 g krydderurt fx persille eller koriander
500 g kogt kort pasta, fx penne rigatoni, maccheroni eller andet
eller
200 g tør pasta
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.