Kopnudler med miso

Kopnudler
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Miso-bouillon

  1. Rør limesaft, misopasta, sesamolie og soja sammen.

Fyld

  1. Skær gulerødder i fine stave eller tynde skive.
  2. Skær forårsløg og chili i ringe.
  3. Snit kålen fint.

Servering

  1. Fordel nudlerne i 10 store glas, store krus eller skåle, og top med gulerødder, ærter, spinat, kål, forårsløg og spirer.
  2. Fordel miso-bouillonen på toppen af hver portion.
  3. Hæld kogende vand over, så det hele er dækket.
  4. Bland det hele sammen, og lad det trække et par minutter, til nudlerne er al dente.
  5. Top med frisk koriander.
  6. Servér med skeer og en gaffel eller spisepinde.

OBS: I videoen har Mads tilføjet ingridærter, som ikke optræder i opskriften. Begge dele fungerer.

Udskriv opskrift

Miso-bouillon

30 ml limesaft
175 g misopasta
50 ml ristet sesamolie
100 ml sojasauce eller tamari

Fyld

375 g gulerødder
200 g forårsløg
20 g frisk chili - juster efter styrke
375 g kål, fx spidskål, grønkål eller palmekål
500 g hvede - eller glasnudler
250 g bælgede ærter
125 g babyspinat
250 g bønnespirer
2.5 l kogende vand
50 g frisk koriander

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.