Nordisk daal med flækærtefladbrød
Sådan gør du
Flækærtefladbrød
Kog flækærterne i vand til de er møre.
Hæld kogevandet fra, men gem det. Blend flækærterne til en blød puré, tilsæt eventuelt lidt af kogevandet.
Afvej 700 g puré pr 10 personer, der laves brød til.
Køl puréen ned til ca. 40 grader.
Rør flækærtepuré, vand, gær og salt sammen til en ensartet masse.
Tilsæt hvedemel, og ælt dejen, indtil den slipper skålen.
Tilsæt evt. mere mel eller vand, afhængigt af dejens konsistens.
Del dejen i det dobbelte antal stykker, i forhold til hvor mange portioner du har valgt at lave, og form dem til fladbrød.
Varm en pande op, tilsæt olie, og steg brødene i ca. 12 min. til de er gennembagte og gyldne på begge sider. Eller læg dem på bageplader med bagepapir, pensl dem med olie og bag ved høj varme til brødene er gyldenbrune og gennembagte.
Nordisk daal
Hak løgene.
Hak hvidløgene fint.
Sautér løg og hvidløg i olie ved middel varme til de klarer.
Bind krydderurterne sammen med bomuldsgarn, så de kan fiskes op senere.
Kom krydderurterne i gryden sammen med flækærter, og lad det stege med i 5-10 min.
Tilsæt korianderfrø og grøntsagsbouillonen, og lad ærterne koge ved lav til middel varme i 30-45 min.
Spæd til med lidt ekstra bouillon eller vand, hvis retten koger tør.
Skær gulerødder og porrer i mundrette stykker.
Kom dem i retten 10-15 min. inden servering.
Tilsæt spinat 5 min. inden servering.
Fisk krydderurtebundet op af gryden, og smag til med salt og peber.
Yoghurt med peberrod
Riv peberroden fint og rør i yoghurten.
Smag dressingen til med salt og evt. mere peberrod – den må gerne være stærk.
Severing: Servér den nordiske daal i skåle og top med en stor skefuld peberrodsyoghurt. Servér med flækærtefladbrød.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Flækærtefladbrød
- 375g
gule flækærter
- 250ml
koldt vand
- 20g
gær
- 20g
salt
- 750g
hvedemel
- 750g
gule flækærter
Nordisk daal - 500g
løg
- 10g
hvidløg
rapsolie eller olivenolie
- 20g
frisk salvie
- 20g
frisk timian
- 6g
korianderfrø
- 180ml
grøntsagsbouillon
- 625g
gulerødder
- 625g
porrer
- 750g
frisk spinat
eller andre grønne blade
salt og peber
- 20g
frisk peberrod
Yoghurt med peberrod - 750ml
yoghurt