Nordisk daal med flækærtefladbrød

daal med flækærtefladbrød

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Flækærtefladbrød

Kog flækærterne i vand til de er møre.

Hæld kogevandet fra, men gem det. Blend flækærterne til en blød puré, tilsæt eventuelt lidt af kogevandet.

Afvej 700 g puré pr 10 personer, der laves brød til.

Køl puréen ned til ca. 40 grader.

Rør flækærtepuré, vand, gær og salt sammen til en ensartet masse.

Tilsæt hvedemel, og ælt dejen, indtil den slipper skålen.

Tilsæt evt. mere mel eller vand, afhængigt af dejens konsistens.

Del dejen i det dobbelte antal stykker, i forhold til hvor mange portioner du har valgt at lave, og form dem til fladbrød.

Varm en pande op, tilsæt olie, og steg brødene i ca. 12 min. til de er gennembagte og gyldne på begge sider. Eller læg dem på bageplader med bagepapir, pensl dem med olie og bag ved høj varme til brødene er gyldenbrune og gennembagte.

Nordisk daal

Hak løgene.

Hak hvidløgene fint.

Sautér løg og hvidløg i olie ved middel varme til de klarer.

Bind krydderurterne sammen med bomuldsgarn, så de kan fiskes op senere.

Kom krydderurterne i gryden sammen med flækærter, og lad det stege med i 5-10 min.

Tilsæt korianderfrø og grøntsagsbouillonen, og lad ærterne koge ved lav til middel varme i 30-45 min.

Spæd til med lidt ekstra bouillon eller vand, hvis retten koger tør.

Skær gulerødder og porrer i mundrette stykker.

Kom dem i retten 10-15 min. inden servering.

Tilsæt spinat 5 min. inden servering.

Fisk krydderurtebundet op af gryden, og smag til med salt og peber.

Yoghurt med peberrod

Riv peberroden fint og rør i yoghurten.

Smag dressingen til med salt og evt. mere peberrod – den må gerne være stærk.

Severing: Servér den nordiske daal i skåle og top med en stor skefuld peberrodsyoghurt. Servér med flækærtefladbrød.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Flækærtefladbrød
  • 375g

    gule flækærter

  • 250ml

    koldt vand

  • 20g

    gær

  • 20g

    salt

  • 750g

    hvedemel

  • 750g

    gule flækærter

  • Nordisk daal
  • 500g

    løg

  • 10g

    hvidløg

  • rapsolie eller olivenolie

  • 20g

    frisk salvie

  • 20g

    frisk timian

  • 6g

    korianderfrø

  • 180ml

    grøntsagsbouillon

  • 625g

    gulerødder

  • 625g

    porrer

  • 750g

    frisk spinat

  • eller andre grønne blade

  • salt og peber

  • 20g

    frisk peberrod

  • Yoghurt med peberrod
  • 750ml

    yoghurt

Egnet til forår

FORÅR

I samme kategori