Mexibønnefars
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød de sorte bønner i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i friskt vand, til de er helt møre.
Hæld vandet fra bønnerne.
Mos de kogte sorte bønner med en stamper, kartoffelmoser eller et piskeris.
Hak løg, hvidløg og chili.
Skræl og riv de søde kartofler.
Rør grøntsagerne sammen med bønnemosen.
Rist de hele krydderier på en varm tør pande.
Knus de ristede krydderier i en morter eller krydderikværn.
Bland krydderier, kikærtemel og salt i bønnefarsen.
Lad farsen trække og sætte sig i cirka 15 min.
Form farsen til bøffer, deller eller boller, og steg dem sprøde i olie.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 375g
tørrede sorte bønner
- 250g
løg
- 10g
hvidløg
- 25g
chili - juster efter styrke
- 750g
søde kartofler
- 30g
spidskommen
- 5g
korianderfrø
- 6g
røget paprika
- 70g
kikærtemel
- 25g
salt