Okonomiyaki
Sådan gør du
Okonomiyaki-dej
Rør misoen ud i 2,5 dl kogende vand.
Tilsæt 2,5 dl koldt vand.
Tilsæt mel til misovandet, og rør det til en tyk dej uden klumper.
Rør evt. mere mel i – konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.
Skær forårsløg eller porre i tynde skiver.
Rør æg, gulerødder, forårsløg og kål i dejen.
Steg 10 store pandekager af dejen (eller flere små) i olie ved middel varme, til de er gyldne og sprøde udenpå og gennemstegte indeni.
Steg dem evt. brune på pande først, og bag dem færdige i ovnen.
Tilbehør
Snit purløget fint.
Pluk koriander let.
Snit kålen fint.
Smag mayonnaisen til med riseddike – konsistensen må godt være lidt flydende.
Servering: Fordel striber af hoisinsauce og mayonnaise på de stegte okonomiyakier, og drys med fintsnittet purløg, koriander, kål og evt. et lille drys gærflager.
Servér evt. okonomiyaki med kålsalat, rissalat eller råkost.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Okonomiyaki-dej
- 85g
miso-pasta
- 300g
hvedemel eller fuldkorns-rismel
- 1700g
spidskål eller hvidkål
- 500g
gulerødder
- 300g
forårsløg eller porrer
- 10stk
æg
neutral olie til stegning
Tilbehør- 65g
purløg
- 50g
frisk koriander
- 500g
spidskål, hvidkål eller rødkål
- 125ml
tyk mayonnaise
- 60ml
riseddike
- 250ml
hoisinsauce
- 5g
gærflager