Kartoffelpizza
Sådan gør du
Pizzadej
Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, og rør resten af ingredienserne i lidt ad gangen til en samlet dej.
Ælt, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Alternativt kan den hæve i køleskabet natten over i en beholder med rigelig plads til, at dejen kan hæve.
Pizza
Del pizzadejen i 4 dele, form dem til store kugler og lad dem hæve 2 timer på køkkenbordet under et klæde – så er de nemme at rulle ud.
Opvarm ovnen til 300 °C – eller så høj temperatur som muligt.
Rul dejen tyndt ud, og læg pizzaerne på bagepapir.
Skær kartoflerne i tynde skiver, fx på et mandolinjern.
Træk nålene af rosmarinen.
Fordel creme fraiche på pizzadejene, og kom brud af buratta, kartoffelskiver og rosmarin ovenpå.
Krydr med havsalt, og dryp med olivenolie.
Bag pizzaerne i ca. 5-8 min., til de er gyldne og sprøde.
Topping
Snit kålen fint og vend med lidt olie, salt og peber.
Servering: Top straks de varme pizzaer med kålen og servér. Servér evt. pizzaerne med salat.
Der bliver 4 gastrobakkestørrelses pizzaer
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Pizzadej
- 40g
gær
- 800ml
vand
- 25ml
olie
- 7g
sukker
- 800g
Tipo 00-mel
- 400g
durummel
- 1tsk
salt
Fyld - 1000g
kartofler - gerne blå eller røde
- 800g
creme fraiche 38%
- 800g
burrata
- 8stk
kviste rosmarin
havsalt
olivenolie til dryp på pizza
Topping- 200g
spidskål eller grønkål
olivenolie
salt og peber