Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Pizzadej

Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, og rør resten af ingredienserne i lidt ad gangen til en samlet dej.

Ælt, til dejen er smidig.

Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Alternativt kan den hæve i køleskabet natten over i en beholder med rigelig plads til, at dejen kan hæve.

Pizza

Del pizzadejen i 4 dele, form dem til store kugler og lad dem hæve 2 timer på køkkenbordet under et klæde – så er de nemme at rulle ud.

Opvarm ovnen til 300 °C – eller så høj temperatur som muligt.

Rul dejen tyndt ud, og læg pizzaerne på bagepapir.

Skær kartoflerne i tynde skiver, fx på et mandolinjern.

Træk nålene af rosmarinen.

Fordel creme fraiche på pizzadejene, og kom brud af buratta, kartoffelskiver og rosmarin ovenpå.

Krydr med havsalt, og dryp med olivenolie.

Bag pizzaerne i ca. 5-8 min., til de er gyldne og sprøde.

Topping

Snit kålen fint og vend med lidt olie, salt og peber.

Servering: Top straks de varme pizzaer med kålen og servér. Servér evt. pizzaerne med salat.

Der bliver 4 gastrobakkestørrelses pizzaer

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Pizzadej
  • 40g

    gær

  • 800ml

    vand

  • 25ml

    olie

  • 7g

    sukker

  • 800g

    Tipo 00-mel

  • 400g

    durummel

  • 1tsk

    salt

  • Fyld
  • 1000g

    kartofler - gerne blå eller røde

  • 800g

    creme fraiche 38%

  • 800g

    burrata

  • 8stk

    kviste rosmarin

  • havsalt

  • olivenolie til dryp på pizza

  • Topping
  • 200g

    spidskål eller grønkål

  • olivenolie

  • salt og peber

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori