Lun brødsalat med citrus og oliven
Sådan gør du
Kog byg- eller emmerkornene møre i let-saltet vand.
Lad dem dryppe godt af.
Skær peberfrugterne i både.
Skær løg og tomater i kvarte.
Bræk brødet i grove stykker, og kom det i en stor bradepande sammen med peberfrugter, løg, tomater og kikærter.
Drys olivenolie over og drys med havsalt.
Bag brød og grøntsager ved 210°C i 20-25 min.
Lad grøntsager og brød køle af.
Hak persillen groft.
Bryd salaten groft.
Vend de bagte grøntsager og brød med kogte korn, citrussaft, persille, oliven.
Anret brødsalaten ovenpå hjertesalaten.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
hele byg - eller emmerkorn
- 650g
røde peberfrugter
- 250g
løg
- 1000g
store tomater
- 500g
daggammelt, tørt brød
- 250g
kogte kikærter
- 150ml
olivenolie
havsalt
- 40ml
citronsaft
- 70ml
appelsinsaft
- 50g
bredbladet persille
- 100g
sorte eller grønne oliven uden sten
- 350g
hjertesalat