Pakoras
Sådan gør du
Skær grøntsagerne i ½ cm tykke skiver eller bjælker/pommes frites størrelse.
Bland kikærtemel, salt, spidskommen, chili, koriander og paprika sammen i en skål.
Pisk vandet i melblandingen lidt ad gangen, til dejen er glat og tyktflydende.
Varm olien op i kipsteger, gryde eller frituregryde til den er så varm, at en dejdråbe straks stiger sydende op til overfladen.
Vend grøntsagerne i dejen lidt ad gangen, og dybsteg dem i små portioner i 3-4 min., til de er gyldenbrune og sprøde.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Serveringsforslag:
Servér pakoras med vegansk yoghurtdip, ris, quinoa eller/og salat.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1250g
blandede grøntsager, fx gulerødder,
søde kartofler, blomkål, løg
- 625g
kikærtemel
- 25g
salt
- 13g
stødt spidskommen
- 8g
stødt chili
- 13g
stødt koriander
- 15g
paprika
- 750ml
lunkent vand
neutral olie til fritering