Quesadilla med refried beans, spinat og tomatsalsa

quesadillas

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød de sorte bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

Udblød cashewnødderne til ostesaucen på samme måde.

På dagen:

Refried beans

Hæld vandet fra de udblødte sorte bønner, og kog dem møre i friskt vand.

Hak løgene.

Hak hvidløgene fint.

Sautér løg og hvidløg klare i olie.

Tilsæt de kogte sorte bønner og bouillon.

Lad det småsimre i 10 min.

Mos bønnerne med en kartoffelmoser, stamper, piskeris eller lign i gryden – bliv ved med at mose, mens det koger, til en tyk og chunky bønnemos.

Hak chilien fint.

Skyl spinaten og hak den groft.

Vend chili og spinat i bønnemosen.

Smag til med salt, peber, spidskommen og BBQ-krydderi.

“Oste”sauce

Skær bagekartofler og gulerødder i tern, og kog dem møre i letsaltet vand.

Sigt cashewnødderne fra udblødningsvandet, men gem vandet.

Blend cashewnødder, lidt af iblødsætningsvandet og de kogte grøntsagstern til en glat creme. Spæd evt. til med nødde-udblødningsvandet, hvis cremen er meget tyk.

Tilsæt BBQ-krydderi og gærflager og smag til med salt.

Tomatsalsa

Skær tomaterne i tern, og hak chili og bladselleri fint.

Skær avocado i tern.

Hak korianderne.

Pres limefrugterne.

Vend tomater, chili, bladselleri og avocado sammen med limesaft, koriander og 1-2 spsk. olivenolie.

Smag til med salt og peber.

Tilbehør og servering

Snit salaten, og skær limene i både.

Varm tortillawraps op på en tør pande eller stegeplade.

Fordel et lag refried beans på wrappen, og kom lidt ostesaucen på toppen.

Læg en tortillawrap øverst, og pres wrappene let sammen på panden.

Vend quesadillaen om med en bred spatel, og lun den på den anden side. Gentag med de øvrige wraps.

Skær quesadillaen i kvarte, og servér med romainesalat, limebåde og tomatsalsa.

Alternativ:
I stedet for at lave sprøde quesadilla af tortillaerne, kan man bruge store tortillawraps (1 pr. person) og servere som ruller med refried beans, ostesauce, salat og tomatsalsa. Eller servere hele herligheden til selv at fylde wrapsene.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Refried beans
  • 625g

    sorte, tørrede bønner

  • (1,25 kg kogte bønner)

  • 450g

    løg

  • 15g

    hvidløg

  • olivenolie til stegning

  • 350ml

    grøntsagsbouillon

  • 1250g

    frisk spinat eller snittet kål

  • salt og peber

  • 15g

    frisk rød chili, afhængig af styrke

  • 2spsk

    stødt spidskommen

  • 1tsk

    BBQ-krydderi

  • "Oste"sauce
  • 750g

    bagekartofler

  • 500g

    gulerødder

  • 250g

    cashewnødder

  • 2tsk

    BBQ-krydderi

  • 12g

    gærflager

  • salt

  • Tomatsalsa
  • 750g

    tomater

  • 25g

    frisk rød chili, afhængig af styrke

  • 175g

    bladselleri

  • 5stk

    avokadoer

  • 2stk

    lime

  • 25g

    frisk koriander

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 500g

    romainesalat

  • 2stk

    lime

  • 20stk

    små tortillawraps

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori