Quesadilla med refried beans, spinat og tomatsalsa
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød de sorte bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
Udblød cashewnødderne til ostesaucen på samme måde.
På dagen:
Refried beans
Hæld vandet fra de udblødte sorte bønner, og kog dem møre i friskt vand.
Hak løgene.
Hak hvidløgene fint.
Sautér løg og hvidløg klare i olie.
Tilsæt de kogte sorte bønner og bouillon.
Lad det småsimre i 10 min.
Mos bønnerne med en kartoffelmoser, stamper, piskeris eller lign i gryden – bliv ved med at mose, mens det koger, til en tyk og chunky bønnemos.
Hak chilien fint.
Skyl spinaten og hak den groft.
Vend chili og spinat i bønnemosen.
Smag til med salt, peber, spidskommen og BBQ-krydderi.
“Oste”sauce
Skær bagekartofler og gulerødder i tern, og kog dem møre i letsaltet vand.
Sigt cashewnødderne fra udblødningsvandet, men gem vandet.
Blend cashewnødder, lidt af iblødsætningsvandet og de kogte grøntsagstern til en glat creme. Spæd evt. til med nødde-udblødningsvandet, hvis cremen er meget tyk.
Tilsæt BBQ-krydderi og gærflager og smag til med salt.
Tomatsalsa
Skær tomaterne i tern, og hak chili og bladselleri fint.
Skær avocado i tern.
Hak korianderne.
Pres limefrugterne.
Vend tomater, chili, bladselleri og avocado sammen med limesaft, koriander og 1-2 spsk. olivenolie.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør og servering
Snit salaten, og skær limene i både.
Varm tortillawraps op på en tør pande eller stegeplade.
Fordel et lag refried beans på wrappen, og kom lidt ostesaucen på toppen.
Læg en tortillawrap øverst, og pres wrappene let sammen på panden.
Vend quesadillaen om med en bred spatel, og lun den på den anden side. Gentag med de øvrige wraps.
Skær quesadillaen i kvarte, og servér med romainesalat, limebåde og tomatsalsa.
Alternativ:
I stedet for at lave sprøde quesadilla af tortillaerne, kan man bruge store tortillawraps (1 pr. person) og servere som ruller med refried beans, ostesauce, salat og tomatsalsa. Eller servere hele herligheden til selv at fylde wrapsene.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Refried beans
- 625g
sorte, tørrede bønner
(1,25 kg kogte bønner)
- 450g
løg
- 15g
hvidløg
olivenolie til stegning
- 350ml
grøntsagsbouillon
- 1250g
frisk spinat eller snittet kål
salt og peber
- 15g
frisk rød chili, afhængig af styrke
- 2spsk
stødt spidskommen
- 1tsk
BBQ-krydderi
"Oste"sauce - 750g
bagekartofler
- 500g
gulerødder
- 250g
cashewnødder
- 2tsk
BBQ-krydderi
- 12g
gærflager
salt
Tomatsalsa- 750g
tomater
- 25g
frisk rød chili, afhængig af styrke
- 175g
bladselleri
- 5stk
avokadoer
- 2stk
lime
- 25g
frisk koriander
salt og peber
Tilbehør- 500g
romainesalat
- 2stk
lime
- 20stk
små tortillawraps