Quesadilla med refried beans, spinat og tomatsalsa

quesadillas
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før

  1. Udblød de sorte bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
  2. Udblød cashewnødderne til ostesaucen på samme måde.

Refried beans

  1. Hæld vandet fra de udblødte sorte bønner, og kog dem møre i friskt vand.
  2. Hak løgene.
  3. Hak hvidløgene fint.
  4. Sautér løg og hvidløg klare i olie.
  5. Tilsæt de kogte sorte bønner og bouillon.
  6. Lad det småsimre i 10 min.
  7. Mos bønnerne med en kartoffelmoser, stamper, piskeris eller lign i gryden - bliv ved med at mose, mens det koger, til en tyk og chunky bønnemos.
  8. Hak chilien fint.
  9. Skyl spinaten og hak den groft.
  10. Vend chili og spinat i bønnemosen.
  11. Smag til med salt, peber, spidskommen og BBQ-krydderi.

"Oste"sauce

  1. Skær bagekartofler og gulerødder i tern, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Sigt cashewnødderne fra udblødningsvandet, men gem vandet.
  3. Blend cashewnødder, lidt af iblødsætningsvandet og de kogte grøntsagstern til en glat creme. Spæd evt. til med nødde-udblødningsvandet, hvis cremen er meget tyk.
  4. Tilsæt BBQ-krydderi og gærflager og smag til med salt.

Tomatsalsa

  1. Skær tomaterne i tern, og hak chili og bladselleri fint.
  2. Skær avocado i tern.
  3. Hak korianderne.
  4. Pres limefrugterne.
  5. Vend tomater, chili, bladselleri og avocado sammen med limesaft, koriander og 1-2 spsk. olivenolie.
  6. Smag til med salt og peber.

Tilbehør og servering

  1. Snit salaten, og skær limene i både.
  2. Varm tortillawraps op på en tør pande eller stegeplade.
  3. Fordel et lag refried beans på wrappen, og kom lidt ostesaucen på toppen.
  4. Læg en tortillawrap øverst, og pres wrappene let sammen på panden.
  5. Vend quesadillaen om med en bred spatel, og lun den på den anden side. Gentag med de øvrige wraps.
  6. Skær quesadillaen i kvarte, og servér med romainesalat, limebåde og tomatsalsa.

Alternativ

I stedet for at lave sprøde quesadilla af tortillaerne, kan man bruge store tortillawraps (1 pr. person) og servere som ruller med refried beans, ostesauce, salat og tomatsalsa. Eller servere hele herligheden til selv at fylde wrapsene.

Udskriv opskrift

Refried beans

625 g sorte, tørrede bønner (det dobbelte kg kogte bønner)
450 g løg
15 g hvidløg
olivenolie til stegning
350 ml grøntsagsbouillon
1.3 kg frisk spinat eller snittet kål
salt og peber
15 g frisk rød chili, afhængig af styrke
2 spsk stødt spidskommen
1 tsk BBQ-krydderi

"Oste"sauce

750 g bagekartofler
500 g gulerødder
250 g cashewnødder
2 tsk BBQ-krydderi
12 g gærflager
salt

Tomatsalsa

750 g tomater
25 g frisk rød chili, afhængig af styrke
175 g bladselleri
5 stk avokadoer
2 stk lime
25 g frisk koriander
salt og peber

Tilbehør

500 g romainesalat
2 stk lime
20 stk små tortillawraps

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.