Dukkah med bælg og mandler

grønne linser

Sådan gør du

  1. Rist mandler, pinjekerner og linser i ovnen hver for sig ved 180 grader, til de er sprøde - ca. 10-15 min. 
  2. Rist sesamfrø, spidskommen og koriander på en tør pande, til sesamfrøene har fået farve. 
  3. Lad det hele køle godt af, og hak alle ingredienserne groft på en minihakker. 

Dukkah efter årstiden

Dukkah er et egyptisk og mellemøstligt krydderi bestående af en blanding af urter, nødder og krydderier.

Dukkah stimulerer duft- og smagssans, og hjemmelavet dukkah smager af det, der er tilgængeligt i forhold til årstid og hvad I her på hylden. Lav forskellige smagsvarianter, og servér i skåle ved salatbuffeten eller brug som drys på salater, brød, kartofler eller gryderetter.

Udskriv opskrift

Ingredienser

100 g mandler
50 g pinjekerner
100 g udblødte anicialinser
100 g sesamfrø
20 g stødt spidskommen
20 g stødt koriander
5 g chiliflager
10 g flagesalt
5 g sort peber, friskkværnet

Portionsstørrelse: 6 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 2000 kj
Protein 17,2 g 15 E%
Kulhydrat 13,6 g 16 E%
Fedt 37,9 g 70 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.