Grøn kartoffelmos med hestebønner

Sådan gør du
- Kog kartoflerne og de udblødte bønner i rigeligt vand, ca. 1 time og afskum undervejs.
- Mærk på de største kartofler og bønner, inden vandet hældes fra.
- Rør kartofler og bønner med vinger, så de er helt moste.
- Tilsæt smør lidt ad gangen under omrøring.
- Tilsæt mælk under omrøring.
- Tilsæt spinat, og vend forsigtigt i mosen.
- Smag til med salt og peber og revet muskatnød.
Køkkentips
De flækkede hestebønner må gerne bruges tørrede, men så skal mosen koge ca. 90 minutter.
Ingredienser
5.5 kg bagekartofler til mos
650 g hestebønner, flækket og udblødt
300 g smør i tern
1.5 kg minimælk
1.4 kg spinat, helbladet og optøet
50 g salt
8 g peber, friskkværnet
4 g muskatnød, revet
Portionsstørrelse: 180 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 415 kj | |
Protein | 3,46 g | 14 E% |
Kulhydrat | 12 g | 54 E% |
Fedt | 3,63 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.