Grøn kartoffelmos med hestebønner

Kartofler

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne og de udblødte bønner i rigeligt vand, ca. 1 time og afskum undervejs.
  2. Mærk på de største kartofler og bønner, inden vandet hældes fra.
  3. Rør kartofler og bønner med vinger, så de er helt moste.
  4. Tilsæt smør lidt ad gangen under omrøring.
  5. Tilsæt mælk under omrøring.
  6. Tilsæt spinat, og vend forsigtigt i mosen.
  7. Smag til med salt og peber og revet muskatnød.

Køkkentips

De flækkede hestebønner må gerne bruges tørrede, men så skal mosen koge ca. 90 minutter.

Mos og bælg går hånd i hånd

Gæster i alle aldre holder af mos. Mos er en super god ret at tilføje bælgfrugter.

Vælg bælgfrugter, der passer til den mos, du vil servere. De gule linser til gulerodsmos, grønne flækærter til broccolimos, hvide bønner til knoldsellerimos eller som her, flækkede hestebønner i kartoffelmos.

Vær opmærksom på, at bælgfrugterne kan trække ekstra væske, og her kan mælken med fordel suppleres af kogelagen fra bælgfrugter.

Udskriv opskrift

Ingredienser

5.5 kg bagekartofler til mos
650 g hestebønner, flækket og udblødt
300 g smør i tern
1.5 kg minimælk
1.4 kg spinat, helbladet og optøet
50 g salt
8 g peber, friskkværnet
4 g muskatnød, revet

Portionsstørrelse: 180 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 415 kj
Protein 3,46 g 14 E%
Kulhydrat 12 g 54 E%
Fedt 3,63 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.