Karamelliserede gulerødder med citronsyltede ingridærter, ny spinat og kørvel

Sådan gør du
- Bland kogte ingridærter, olivenolie, saltede citroner, ristet hel spidskommen, og blend med stavblender eller foodprosessor til grov, cremet konsistens.
- Tilpas konsistensen med kogelagen.
- Smag til med salt og peber.
- Steg gulerødderne møre og brune på panden med lidt olie. De skal være karamelliseret på alle sider.
- Krydr gulerødderne med sumak, citron, salt og peber.
- Smør flækærtepureen i bunden af et fad.
- Vend spinaten med en smule olie, salt og peber, og anret på ærtepureen.
- Halver gulerødderne på langs og fordel ovenpå spinaten.
- Drys med hakket kørvel, (evt smuldret feta) og et drys sumak
Ingredienser
1 kg ingridærter, kogte og hele
80 g olivenolie eller rapsolie
80 g saltede, grofthakkede citroner
15 g spidskommen, ristet hel
100 g kogelage fra ærterne
2.5 kg gulerødder med skræl
80 g olivenolie til gulerødder
10 g sumak
30 g frisk citronsaft eller lage fra saltede citroner
10 g salt (eller mindre hvis lage fra saltede citroner)
5 g friskkværnet peber
1 kg ny spinat
50 g frisk kørvel eller valgfri urter
Portionsstørrelse: 90 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 360 kj | |
Protein | 2,94 g | 14 E% |
Kulhydrat | 7,22 g | 44 E% |
Fedt | 4,08 g | 42 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.