Sprød dej og tarteletfyld med asparges, ærter og kylling

Tarteletfyld

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Hvid sovs
Kom blomkål, selleri, hestebønner, løg og hvidløg i en gryde og tilsæt mælken.

Kog/damp grønsagerne under låg, til de er møre, og en gaffel nemt glider igennem.

Blend grønsager og mælk helt glat, og jævn mosen med lidt maizena. Sovsen må gerne være tyk, da både grønt og fløde fortynder den senere.

Smag sovsen til med sellerisalt, muskat, eddike, wasabi, citron, salt og peber.

Tilsæt til sidst fløden, og giv saucen et hurtigt opkog.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Fyld
Varm ingridærter, kartofler og kyllingekød tildækket i ovnen ved 170 grader, til det er varmt.

Vend gulerødderne i den varme sovs.

Vend forsigtigt de varme ingridærter og kartoflerne i sovsen sammen med aspargessnitterne.

Smag til igen, og vend til sidst det hele med grønne ærter og hakket persille.

Grove Butterdejsstænger
Læg den grove butterdej på en plade med bagepapir, og drys med quinoa og hampefrø.

Brug en rullepind til at mase quinoa og hamp fast i butterdejen.

Vend butterdejen, så kernerne kommer ned på bagepladen.

Pensl butterdejen med æg, og skær dejen i stænger ca. 4×8 cm.

Bag dejen sprød og lysebrun i ovnen ved 175 grader i ca. 12 til 15 minutter.

Server tarteletfyld i en lille skål, evt. med grøn topping af friske urter fra sæsonen.

Og læg 2 stykker sprød butterdej på toppen af skålen

Portionsstørrelse:  180 g fyld, 30 g brød

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

    Tarteletsauce/hvid sovs
  • 1000g

    blomkål i store stykker

  • 475g

    knoldselleri i tern, 5x5 cm

  • 475g

    udblødte flækkede hestebønner

  • 190g

    løg i store tern

  • 10g

    hvidløg, hel

  • 1400g

    letmælk

  • 8g

    sellerisalt

  • 3g

    muskatnød, revet

  • 20g

    æblecidereddike

  • 20g

    wasabi

  • 40g

    citronsaft

  • 13g

    salt

  • 5g

    friskkværnet peber

  • 175g

    piskefløde

  • Tarteletfyld
  • 500g

    kogte ingridærter (eller mere)

  • 625g

    småkogte kartofler i tern 1x1

  • 2000g

    stegt eller kogt kyllingekød i tern

  • 750g

    vaskede gulerødder i tern 1x1 cm

  • 500g

    hvide asparges skåret på skrå

  • 500g

    grønne asparges skåret på skrå

  • 625g

    grønne ærter (frost eller friske)

  • 125g

    hakket persille

  • Butterdej
  • 1250g

    grov butterdej (Hørkram)

  • 190g

    quinoaflager

  • 190g

    hampefrø

  • 25g

    æg til pensling

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 566 kj
Protein 7,96 g 24 E%
Kulhydrat 11 g 37 E%
Fedt 5,94 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med