Rissalat med grønne squash

Sådan gør du
- Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på!
- Knus herefter krydderierne groft i en morter.
- Steg squash i olie i en gryde, til det bliver gyldent.
- Tilsæt løg, og steg yderligere i et par minutter.
- Tilsæt gulerødder, hvidløg, ingefær og chili, og steg videre i et minuts tid.
- Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, rørsukker, citronsaft og salt, og lad retten simre ved lav varme under låg i 20-30 minutter.
- Tilsæt lidt vand, hvis væden koger for meget ind, da retten skal være "sovset" og give væde til risene.
- Kog risene efter pakkens anvisning.
- Når chutneyen er færdig, vend den med de kogte ris og top evt. med hakket, frisk koriander.
Ingredienser
2 g bukkehornsfrø
2 g spidskommen, hel
2 g korianderfrø
215 g squash, revet
10 g olivenolie
70 g løg i tern
70 g gulerødder i tern
2 g hvidløg, presset
10 g ingefær, friskrevet
2 g rød chili
2 g gule sennepsfrø
35 g rørsukker
2 g citronsaft, friskpresset
salt og peber
evt. lidt vand
355 g basmati-ris, kogte
10 g koriander, friskhakket
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.