Orange linsepaté med røget paprika

Sådan gør du
OBS: Patéen bør laves dagen i forvejen.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Skyl de røde linser med vand i en si og lad dem dryppe af.
- Kom gulerødder i en stor gryde sammen med linserne, tomatpuré, vand, paprika, chilipulver og cayennepeber.
- Bring gryden i kog under låg. Pas på! Det koger nemt over.
- Skru ned for gryden og lad retten simre ved helt svag varme i 20 min. Rør godt rundt undervejs.
- Hæld lidt olivenolie på en pande og sautér løg, hvidløg, timian og oregano i 8-10 min.
- Når linserne er kogt færdig, rør da godt rundt i gryden, så linserne bliver most.
- Bland løg og citronsaft i linseblandingen og smag til med salt og peber.
- Rør herefter raspen i, men gem lidt til formen.
- Smør en brødform med olie og drys siderne med rasp.
- Kom linsemassen i og fyld formen halvt op. Pres massen lidt ned i formen og glat overfalden ud med en ske.
- Bag linsepatéen i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Lad patéen køle af og sæt den på køl.
- Dagen efter vendes patéen ud og skæres i skiver.
Ingredienser
50 g kogte røde linser
20 g gulerødder, revne
35 g løg, hakket
1 g hvidløg, finthakket/presset
10 g tomatpuré
70 g vand
10 g rasp
5 g olivenolie
3 g citronsaft
2 g timian, tørret
2 g oregano, tørret
5 g paprika
1 g chilipulver
1 g cayennepeber
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.