Spansk æggekage med kartoffel

Æggekage

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Klargør grøntsagerne.

Bland løg, hvidløg, gulerødder, selleri, kartofler og porrer med salt, peber, merian og olie, og kom det hele i et stort ildfast fad beklædt med bagepapir.

Steg i ovnen i 15 minutter.

Skru ovnen ned på 160 grader, når grøntsagerne er færdige.

Pisk æggene til en ensartet masse og hæld det over grøntsagsfyldet. Sørg for,at æggemassen flyder helt ud i fadet.

Bag æggekagen i ovn ved 160 grader i 20 minutter.

Når æggekagen er færdig, skal den køle lidt af, før den vendes på hovedet ud af fadet.

Fjern bagepapir, og den den afkøle yderligere, før den skæres ud.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 220g

    løg, fintsnittet

  • 75g

    gulerødder i tern

  • 75g

    porrer i skiver

  • 290g

    kartofler i tern

  • 110g

    knoldselleri i tern

    rapsolie

  • 10g

    hvidløg, finthakket/presset

    citronsaft

  • 5g

    olivenolie

    salt og peber

  • 5g

    merian, tørret

  • 460g

    æg

  • salt og peber

Passer godt sammen med