Sommerlasagne med kantareller og spinat
Sådan gør du
Skær kantareller i mindre stykker.
Steg squash tern i olie ved høj temperatur, så de får en flot brun farve.
Steg løgene klare i olie, og tilsæt hvidløg og timian. Steg et par minutter.
Tilsæt først de stegte squash og så grønsagsbouillon, linser, salt og peber.
Lad retten småkoge ca. 15 minutter, til linserne er møre, og sovsen er tyknet.
Tilsæt kantareller og spinat, og lad koge yderligere 5 minutter.
Sluk for gryden, og tilsæt fløde og bladselleri.
Smag sovsen til med salt og peber samt rigelig muskatnød og citronskal.
Smør et ildfast fad med olie, og kom et tyndt lag sovs I bunden, så lasagnepladerne ikke brænder under bagning.
Dæk bunden af fadet med lasagneplader. Derefter 1/3 af sovsen. Så igen lasagneplader, 1/3 af sovsen , lasagneplader og slut med den sidste sovs.
Drys revet ost over lasagnen, og dæk med låg eller folie.
Bag i forvarmet ovn 160 grader i ca. 30-45 minutter.
Fjern “låget”, og bag yderligere ca. 15 minutter, til osten er dejlig brunet.
Tjek med en lille urtekniv, at lasagnepladerne er møre.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 130g
kantareller fra frost
- 800g
squash i tern 1x1 cm
- 300g
olivenolie
- 600g
grønsagsbouillon
- 200g
olivenolie
- 400g
løg i tern
- 20g
hvidløg, finthakket
- 15g
timian, hakket
- 300g
orange linser
- 8g
salt
- 3g
friskkværnet peber
- 300g
spinatblade fra frost, optøet
- 300g
fløde
- 3g
muskatnød, revet
- 6g
citronskal
- 20g
olie til fadet
- 400g
lasagneplader
- 140g
mozzarella, revet
- 69g
havgus 8 mdr. /lignende ost
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.