Gartnerens bolognese
Sådan gør du
Steg løg, hvidløg og timian i olie, til løgene får farve.
Tilsæt selleri, gulerødder, tomatpure, tomat og tomatjuice, og bring i kog.
Tilsæt hvidkål, sellerisalt, quorn og belugalinser, og kog retten i 10-15 minutter.
Tilsæt oregano, salvie og revet parmesan.
Smag til med salt og peber.
Retten vinder i smag ved at trække et par timer eller natten over inden servering.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 100g
løg i tern 1x1 cm
- 30g
hvidløg, finthakket
- 20g
timian, finthakket
- 33g
olie
- 160g
knoldselleri i tern 1x1 cm
- 160g
gulerod i tern 1x1 cm
- 130g
tomatpuré
- 800g
hakket tomat
- 400g
tomatjuice
- 800g
hvidkål, hakket 0,5 mm
- 3g
sellerisalt
- 250g
quorn
- 250g
kogte belugalinser
- 8g
oregano, frisk grofthakket
- 8g
salvie, frisk grofthakket
- 50g
parmesan, revet
- 10g
salt
- 3g
friskkværnet peber
Vegansk?
Erstat parmesanost med lidt gærflager (smag til!), og opskriften bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 308 kj | |
Protein | 3,844 g | 21 E% |
Kulhydrat | 9,2 g | 51 E% |
Fedt | 1,747 g | 21 E% |
* E% = Energiprocentfordeling