Gulerodsmadder med karrydressing, sprød rug og porretop
Sådan gør du
Dag 1:
Vend gulerødder med olie og salt.
Bag på bagepapir ved 180 grader i ca 15-30 minutter, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.
Tildæk gulerødderne med en bageplade, og sæt dem på køl til næste dag.
Snit porretoppen meget fint og lad den ligge i koldt vand til næste dag.
Dag 2:
Rør en mayonnaise, og smag til med skyr og karry, salt og peber.
Dressingen skal være krydret og give kontrast til de søde gulerødder.
Skær gulerødderne i skiver og anret på brødet.
Portionering
Gulerødder 20g/3 skiver
Karrydressing 5g/3 dutter
Rugdrys 2g
Porretop 2g/ løgkarse 1g
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
gulerødder
- 10g
olivenolie
- 3g
salt
- 25g
grøn porretop, fintsnittet/løgkarse
- 50g
mayonnaise
- 10g
skyr
- 2g
karry (alt efter type)
- 2g
salt
- 0.5g
friskkværnet peber
- 20g
sprødt rugdrys
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i bagte gulerødder
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 272 kj | |
Protein | 0,798 g | 5 E% |
Kulhydrat | 8,9 g | 56 E% |
Fedt | 2,339 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i karrydressing
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 2808 kj | |
Protein | 2,225 g | 1 E% |
Kulhydrat | 3,865 g | 2 E% |
Fedt | 72,86 g | 96 E% |
* E% = Energiprocentfordeling