Fennikelsalat med appelsinmarinerede bønner og salte gulerødder
Sådan gør du
Salte gulerødder
Kog vandet op, og opløs saltet heri.
Afkøl saltlagen.
Hæld saltlagen over gulerodsternene, så det dækker helt.
Lad grønsagerne salte 24 timer.
Fennikelsalat
Steg appelsinerne på en tør pande eller grill, så de karamelliserer og skallen mørner.
Hak appelsinerne fint, og bland med olie.
Bland appelsinolien med gulerødder, de kogte bønner, salt og eddike.
Lad blandingen marinere nogle timer eller til næste dag.
Snit fennikel fint, og bland straks med de appelsinmarinerede bønner.
Er der ikke grøn top på fenniklen, så tilsæt hakket dild.
Vend salaten sammen, og lad trække 10-15 minutter.
Vend salaten igen.
Smag til med salt og eddike og server.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Salte gulerødder
- 10g
salt
- 200g
vand
- 200g
gulerødder i tern 1x1 cm
Fennikelsalat - 100g
appelsin i skiver
- 50g
olivenolie
- 200g
hvide bønner, kogt
- 4g
salt
- 20g
æbleeddike
- 500g
fennikel med top i skiver 0,3 cm
Hvis ingen top på fennikel, brug 20 g finthakket dild
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 583 kj | |
Protein | 4,749 g | 14 E% |
Kulhydrat | 15,86 g | 46 E% |
Fedt | 5,261 g | 33 E% |
* E% = Energiprocentfordeling